Image
Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024 15:24 Εκτός Ελλάδος

Ουκρανία: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 20 τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις σε Χερσώνα και Χάρκοβο

Ρωσική επίθεση στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και πέντε άλλοι να τραυματιστούν, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης. Το χωριό Αντονίβκα δέχθηκε επίθεση, σύμφωνα με ανάρτηση του κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν στο Telegram. Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται, σύμφωνα με τον ίδιο.
 
Την ίδια ώρα, ρωσική επίθεση στην πόλη του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία προκάλεσε σήμερα τον τραυματισμό τουλάχιστον 21 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ο κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ δήλωσε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram ότι η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε υποδομές και ότι οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.
 
Ο ίδιος και ο δήμαρχος του Χαρκόβου, Ιχόρ Τέρεχοφ, δήλωσαν ότι αυτό που πιθανόν επλήγη ήταν μη στρατιωτική παραγωγική μονάδα. Ο Τέρεχοφ είπε ότι στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι 17 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός 16χρονου. Σε απόσταση 30 χλμ. από τα σύνορα με τη Ρωσία, το Χάρκοβο έχει αποτελέσει πολλές φορές στόχο ρωσικών επιθέσεων από την αρχή της εισβολής της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022.
 
Τέλος, την περασμένη εβδομάδα επίθεση με ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα στην πόλη χτύπησε πενταώροφη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 ανθρώπων, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 11.07.2025

Γερμανία: Έτοιμος να καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός του Μερτς

Οι βαθιές αντιθέσεις στο εσωτερικό της νεοσύστατης κυβέρνησης συνασπισμού Χριαστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) υπό τον καγκελάριο Φρίντριχ Μέρτς αναδεικνύονται από την πολιτική σύγκρο

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 10.07.2025

Έβγαλαν ζωντανό χέλι από την κοιλιά άνδρα – Ήταν 30 εκατοστά και «κολυμπούσε» μέσα του

Ένας άνδρας πήγε χλωμός στα επείγοντα νοσοκομείου με έντονους πόνους στην κοιλιά και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι μέσα του είχε ένα ζωντανό χέλι μήκους 30 εκατοστών, το οποίο μάλιστα «κολυμπούσε&r

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 10.07.2025

EE: Ενισχυμένα μέτρα για μη βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές τρίτων χωρών

Την Τετάρτη, το Κοινοβούλιο ενέκρινε σαφέστερους κανόνες για τον εντοπισμό τρίτων χωρών που επιτρέπουν μη βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές σε κοινά με την ΕΕ ιχθυαποθέματα. Με 681 ψήφους υπέρ, 4 κατά