Image
Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024 14:29 Αθλητικά

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Γιόχαν Νέσκενς

Στο πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο μετά την είδηση πως πέθανε στην Αλγερία και σε ηλικία 73 ετών ο θρυλικός Ολλανδός μέσος Γιόχαν Νέσκενς, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της  Ολλανδίας (KNVB). Αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες (6/10), όπου βρισκόταν σε επίσημη εκδήλωση στη ώρα της Αφρικής εκπροσωπώντας την KNVB και σήμερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.
 
Στον Άγιαξ, ο Νέσκενς ήταν μέρος της μεγάλης ομάδας που κατέκτησε την Ευρώπη, με τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά κύπελλα, μεταξύ 1971 και 1973, με αρχηγό τον Γιόχαν Κρόιφ. Αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα μεταξύ 1974 και 1979, ένας από τους μεγάλους μύθους στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου και ένας από τους πιο αγαπημένους ξένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.
 
Ένα αληθινό ίνδαλμα, που σχημάτισε, μαζί με τον Γιόχαν Κρόιφ, ένα από τα κορυφαία ζευγάρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Νέσκενς έφτασε στη Μπαρτσελόνα από τον Άγιαξ το καλοκαίρι του 1974, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, στον τελικό του οποίου είχε σκοράρει το γκολ των «πορτοκαλί» από το σημείο του πέναλτι, και έπαιξε στη Μπαρτσελόνα μέχρι το 1979, μετά τον τελικό στη Βασιλεία.
 
Το 2006, έγινε μέλος του τεχνικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα ως βοηθός του Φρανκ Ράικαρντ. O Νέσκενς ξεχώριζε εκτός από την ποδοσφαιρική του ευφυΐα  για τα μακριά του μαλλιά, τις φαβορίτες και τα  ψηλά πόδια του. Ήταν επίσης ο πρωταγωνιστής του Mundial του 1978, στο οποίο η Ολλανδία έπαιξε ξανά στον τελικό, τον οποίο έχασε, αυτή τη φορά από την Αργεντινή.

Post
Αθλητικά Πέμπτη 23.10.2025

Φέγενορντ – Παναθηναϊκός: Προς 22:00 η σέντρα λόγω κακοκαιρίας στο Ρότερνταμ

Η έντονη κακοκαιρία που πλήττει το Ρότερνταμ έχει φέρει αναστάτωση στο πρόγραμμα του Φέγενορντ – Παναθηναϊκός για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League, καθώς όλα δείχνουν πως η α

Post
Αθλητικά Τετάρτη 22.10.2025

El Confidencial: Ο διαιτητής κατέστρεψε το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός. Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών

Έντονη κριτική από τον ισπανικό Τύπο για τον Ελβετό Ουρς Σνάιντερ – Οργή και στη UEFA για τα διαιτητικά λάθη Η ισπανική εφημερίδα El Confidencial εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ελβετού διαιτ

Post
Αθλητικά Τρίτη 21.10.2025

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη βαριά ήττα με 6-1 από τη Μπαρτσελόνα. Έξαλλοι για τη διαιτησία Σνάιντερ

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη βαριά ήττα με 6-1 από τη Μπαρτσελόνα στο «Μονζουίκ» για την 3η αγωνιστική του Champions League — ένα αποτέλεσμα που σημαδεύτηκε από τη διαιτησία του Ελβετού Ο