Image
Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024 12:50 Ειδήσεις

Δανία: Νέα έκρηξη κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Κοπεγχάγη

Έκρηξη ακούστηκε στη διάρκεια της νύχτας σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Δανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η αστυνομία της Κοπεγχάγης, πέντε ημέρες ύστερα από επίθεση που είχε στόχο το κτίριο της διπλωματικής αποστολής.
 
«Φυσικά εξετάζουμε για να δούμε εάν θα μπορούσε να έχει σχέση με το περιστατικό που συνέβη στην πρεσβεία του Ισραήλ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Τρίνε Μόλερ, επιθεωρήτρια στην αστυνομία της Κοπεγχάγης. «Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι ισχύει αυτό», πρόσθεσε η ίδια. Εικόνες στον τοπικό Τύπο δείχνουν ίχνη της έκρηξης μπροστά από κτίριο με κατοικίες σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ισραηλινή πρεσβεία. Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Οκτωβρίου, σημειώθηκαν εκρήξεις πολύ κοντά στην ίδια πρεσβεία, που πιθανόν προκλήθηκαν από τη ρίψη χειροβομβίδων, εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τις αρχές, δύο νεαροί Σουηδοί, ηλικίας 16 και 19 ετών, θεωρούνται ύποπτοι ότι μετέφεραν πέντε χειροβομβίδες και ότι εκτόξευσαν δύο οι οποίες έπεσαν σε στέγη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το κτίριο της πρεσβείας. Την περασμένη Πέμπτη, τέθηκαν υπό κράτηση από δικαστή για 27 ημέρες. Στη Σουηδία, η ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη έγινε την Τρίτη στόχος πυρών χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Η σουηδική υπηρεσία Πληροφοριών δεν έχει αποκλείσει την ανάμιξη του Ιράν σε αυτά τα δύο περιστατικά.

 

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 14.11.2025

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Γιατί η σεισμόπληκτη Κρήτη έμεινε εκτός “Εξοικονομώ 2025” και RePowerEU

Με γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου θέτει ζήτημα άνισης μεταχείρισης και παραβίασης της αρχής της εδαφικής συνοχής, αναφορικά με τη μη ένταξη τω

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 10.11.2025

Δέσμευση Κομισιόν σε Φαραντούρη για ανάκτηση κονδυλίων αν επιβεβαιωθεί κατασκοπεία της Τουρκίας

Στη δέσμευση να προχωρήσει σε έλεγχο των κονδυλίων προς την Τουρκία, προχώρησε η Ευρωπαία Επίτροπος Διεύρυνσης Μάρτα Κός, μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή και μέλους της επιτροπής ασφάλειας & άμυ

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 07.11.2025

Το ελαιόλαδο «Κρήτη» στο επίκεντρο της ατζέντας του Επιτρόπου Γεωργίας Χάνσεν

Με αφορμή την επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας στη χώρα μας ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη σημερινή επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας κ. Χάνσεν, ένα από τα βασικότερα θ