Image
Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024 12:50 Ειδήσεις

Δανία: Νέα έκρηξη κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Κοπεγχάγη

Έκρηξη ακούστηκε στη διάρκεια της νύχτας σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Δανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η αστυνομία της Κοπεγχάγης, πέντε ημέρες ύστερα από επίθεση που είχε στόχο το κτίριο της διπλωματικής αποστολής.
 
«Φυσικά εξετάζουμε για να δούμε εάν θα μπορούσε να έχει σχέση με το περιστατικό που συνέβη στην πρεσβεία του Ισραήλ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Τρίνε Μόλερ, επιθεωρήτρια στην αστυνομία της Κοπεγχάγης. «Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι ισχύει αυτό», πρόσθεσε η ίδια. Εικόνες στον τοπικό Τύπο δείχνουν ίχνη της έκρηξης μπροστά από κτίριο με κατοικίες σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ισραηλινή πρεσβεία. Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Οκτωβρίου, σημειώθηκαν εκρήξεις πολύ κοντά στην ίδια πρεσβεία, που πιθανόν προκλήθηκαν από τη ρίψη χειροβομβίδων, εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τις αρχές, δύο νεαροί Σουηδοί, ηλικίας 16 και 19 ετών, θεωρούνται ύποπτοι ότι μετέφεραν πέντε χειροβομβίδες και ότι εκτόξευσαν δύο οι οποίες έπεσαν σε στέγη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το κτίριο της πρεσβείας. Την περασμένη Πέμπτη, τέθηκαν υπό κράτηση από δικαστή για 27 ημέρες. Στη Σουηδία, η ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη έγινε την Τρίτη στόχος πυρών χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Η σουηδική υπηρεσία Πληροφοριών δεν έχει αποκλείσει την ανάμιξη του Ιράν σε αυτά τα δύο περιστατικά.

 

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 26.06.2025

Γ. Αυτιάς σε ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Προστατέψτε αγορά και οικονομία από παράνομες πλατφόρμες πώλησης προϊόντων

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς, ότι υφίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός από φορείς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηλεκτρο

Post
Ειδήσεις Σάββατο 21.06.2025

Σάκης Αρναούτογλου: Από τη Γη στο Πιάτο – Η Ελλάδα μπορεί να πρωτοστατήσει στο νέο ευρωπαϊκό διατροφικό μοντέλο.

Στην εκδήλωση με τίτλο “The Case for Change – A More Resilient and Sustainable Future with an EU Action Plan for Plant-based Foods”, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 19.06.2025

Πιο συντονισμένα και ανθεκτικά ηλεκτρικά δίκτυα της ΕΕ ζητά το Κοινοβούλιο

Το Κοινοβούλιο υπερψήφισε προτάσεις για εκσυγχρονισμό, ανθεκτικότητα, ενσωμάτωση ΑΠΕ και απλούστερες αδειοδοτήσεις στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ. Το κείμενο πο