Image
Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024 11:19 Παράδοση

Η Finos Film αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα με ένα αφιέρωμα: “Αντίο μαέστρο” (Vid)

Ο σπουδαίος συνθέτης, Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ με μία ανάρτησή της στα social media. Για να τιμήσει τη μνήμη του, η Φίνος Φιλμ έφτιαξε ένα βίντεο με αποσπάσματα από ταινίες, στις οποίες είχε αναλάβει τη μουσική.
 
Στο κλιπ που δημοσίευσε η εταιρεία παραγωγής στο Facebook, ακούγεται η μουσική από την ταινία «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω».
 
Στη λεζάντα που συνοδεύει τη δημοσίευση, αναφέρεται: «Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, που μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν».
 
Συνεχίζει γράφοντας: «Το 1965 έγραψε σε προσωπική επιστολή προς τον Φίνο: “Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος”. Ο μελωδικός μας μαέστρος, συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής κοντά μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει “αιώνιος”. Τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους αλλά και στην σπουδαία μουσική σύνθεση που έγραψε για την ταινία Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω (1967), κατακτώντας το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αντίο μαέστρο..».




 

Post
Παράδοση Παρασκευή 04.09.2026

«Η πόλη και η θάλασσα» στο ΜΑΡΙΝΑ Cafe Restaurant Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Μία «βόλτα» στο βυθό θα μπορέσουν να κάνουν όσοι βρεθούν στο ΜΑΡΙΝΑ Café Restaurant, στο ενετικό λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 το απόγευμα.

Post
Παράδοση Παρασκευή 04.09.2026

Mε μουσικοχορευτική παρέλαση και κινηματογραφικές προβολές συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών του Δήμου Ηρακλείου

Mε μουσικοχορευτική παρέλαση – παράσταση στην πλατεία 18 Άγγλων συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου και κατάληξη στον Προμαχώνα Ιησού και κινηματογραφικές προβολές συνεχίζετα

Post
Παράδοση Παρασκευή 04.09.2026

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή το 4ο Malevizi Festival

Η σκηνή στην πλατεία Κατσαμάνη στο Γάζι είναι έτοιμη για να δεχτεί τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο 4ο Malevizi Festival που ξεκινάs σήμερα Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή θα αποτελέσει την καρ