Image
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 19:41 Βλέπω/Ακούω

Πλήθος κόσμου με ρεκόρ επισκεψιμότητας η «Βραδιά Ερευνητή 2024» στο ΙΤΕ (vid)

Με επιτυχία, πλήθος κόσμου και ρεκόρ επισκεψιμότητας πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά, η Βραδιά του Ερευνητή με στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και έρευνας του Ηρακλείου με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΙΤΕ να έχουν μεταβληθεί σε εργαστηριακό χώρο πειραμάτων.

Η Βραδιά Ερευνητή είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός, που διοργανώνεται σε 300 περίπου ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες φιλοξενούν ερευνητικά ιδρύματα, με πληθώρα εκδηλώσεων.

Φέτος υπήρξε ανανεωμένο πρόγραμμα, με νέες δραστηριότητες, έκθεση φωτογραφίας, ερευνητικά επιτεύγματα, αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια, ένα νέο μοντέλο του ηλιακού συστήματος που στήθηκε στο προαύλιο και πολλά άλλα δρώμενα.

Ερευνητές και επιστήμονες ξενάγησαν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον μαγευτικό κόσμο της έρευνας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να φέρει πιο κοντά το ευρύ κοινό και συγκεκριμένα τους νέους (φοιτητές, μαθητές αλλά και όσους συνδέονται με την έρευνα (εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της τοπικής/περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την επιστημονική κοινότητα και το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν οι ερευνητές καθώς επίσης την ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς τους.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/X1T028dP79w

poo.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 05.11.2026

Στη Μεσσηνία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στη Μεσσηνία. Στις 10.30 θα επισκεφθεί το οικοτροφείο ατόμων με αυτισμό στη Μερόπη του δήμου Οιχαλίας και στη συνέχεια την υδρο

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 05.11.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 5/11/26

Στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στην Κρήτη αναμένονται βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους. Πρόσκαιρες ασθενείς βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν επί

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 04.11.2026

Ο Πρέσβης της Λιθουανίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι δυνατότητες συνεργασίας επιχειρήσεων της Κρήτης και της Λιθουανίας συζητήθηκαν κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου του Λιθουανού Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Andrius Kalindra. Ο Λι