Image
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 23:46 Βλέπω/Ακούω

Δημόσιο: Ποιοι θα παίρνουν μπόνους – Οι αλλαγές στους μισθούς

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνουν τα δύο εμβληματικά νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία αφορούν τις αυξήσεις και τα μπόνους στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων, τις ρυθμίσεις για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

 Τα νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή, όπως αναφέρει η Real, μέσα στην εβδομάδα με πρώτο αυτό με τις ρυθμίσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση και δεύτερο το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ.

Η ρύθμιση που έχει ήδη προκαλέσει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από τα σχόλια στη διαβούλευση, αφορά το σύστημα κινητροδότησης των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το συνολικό ετήσιο ποσό που θα αποδίδεται θα φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Το μπόνους δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 15% των συνολικών απολαβών του κάθε υπαλλήλου, ωστόσο με βάση αυτό το ποσοστό δυνητικά κάθε υπάλληλος θα μπορούσε να λάβει μεσοσταθμικά έναν μηνιαίο μισθό.

πηγή: tromaktiko.gr

 

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 03.07.2026

Συνελήφθησαν -2- Τούρκοι, που επιχείρησαν να εισάγουν στην Ελλάδα -50- πιστόλια, κρυμμένα σε φορτηγό διεθνών μεταφορών

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν -2- υπήκοοι Τουρκίας, οι οποίοι κατηγορούνται για εισαγωγή και διακίνηση παράνομου οπλισμού από την

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 03.07.2026

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν οι Γραμματείς των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα συναντήθηκαν οι Γραμματείς των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο συζητήθηκαν

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 03.07.2026

Πρόγνωση καιρού σήμερα 3/7/26

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με