Image
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 23:46 Βλέπω/Ακούω

Δημόσιο: Ποιοι θα παίρνουν μπόνους – Οι αλλαγές στους μισθούς

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνουν τα δύο εμβληματικά νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία αφορούν τις αυξήσεις και τα μπόνους στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων, τις ρυθμίσεις για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

 Τα νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή, όπως αναφέρει η Real, μέσα στην εβδομάδα με πρώτο αυτό με τις ρυθμίσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση και δεύτερο το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ.

Η ρύθμιση που έχει ήδη προκαλέσει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από τα σχόλια στη διαβούλευση, αφορά το σύστημα κινητροδότησης των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το συνολικό ετήσιο ποσό που θα αποδίδεται θα φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Το μπόνους δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 15% των συνολικών απολαβών του κάθε υπαλλήλου, ωστόσο με βάση αυτό το ποσοστό δυνητικά κάθε υπάλληλος θα μπορούσε να λάβει μεσοσταθμικά έναν μηνιαίο μισθό.

πηγή: tromaktiko.gr

 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 20.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 20/5/26

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρό

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.05.2026

Μήνυμα Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου για την Ημέρα Μνήνης Γενοκτονίας των Ποντίων

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σήμερα 19η Μαΐου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ημέρα Μνήμης της Γενο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.05.2026

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κεφαλληνία

Τις βραδινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σλοβενίας) κυβερνήτης ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κεφαλληνίας, για παράβαση του άρθρου 233 του