Image
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 20:33 Πολιτική

Κικίλιας: Οι μισοί πυροσβέστες μας δίνουν μάχες με τις φλόγες και οι άλλοι μισοί με πλημμυρικά φαινόμενα

Στην φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην Ανάβυσσο μετά από τροχαίο, αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
“Νωρίς το απόγευμα, ένα τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Αναβύσσου προκάλεσε σε αυτοκίνητο ανάφλεξη και φωτιά, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα σε ξερά χόρτα και πουρνάρια. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν σε διασπορά, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας της σημερινής ημέρας (δείκτης 4), έσπευσαν άμεσα- πριν καν φτάσει εναέριο μέσο – και κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.
 
Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει. Οι μισοί πυροσβέστες μας εξακολουθούν να δίνουν μάχες με τις φλόγες και οι άλλοι μισοί με πλημμυρικά φαινόμενα. Απαιτείται μέγιστη προσοχή από όλους”, τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός στην ανάρτησή του.

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Β. Κικίλιας για ναυτιλία και ενεργειακή μετάβαση: «Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις που να μην επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες» (

Στο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, συμμετείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, αναδει

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Χρίστος Δήμας: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ η αξιοποίηση πόρων σε έργα για το 2026

«Οι υποδομές δεν αποτελούν απλώς τεχνικά έργα, αλλά στρατηγικές επενδύσεις στο μέλλον της χώρας», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας στο Ετήσιο Συνέδριο, HAPCO & DE

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Στέφανος Γκίκας από τη Σαλαμίνα: «Η Πολιτεία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την καινοτομία, την Ελληνική βιομηχανική συμμετοχή, την αμυντική τεχνολογία και την ασφάλεια του θαλάσσιου χώρου».

Στην Τελετή Ονοματοδοσίας της Πλωτής Πλατφόρμας Θαλάσσιας Επιτήρησης USSPS «Πανόπτης», που πραγματοποιήθηκε στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ναυτιλίας