Image
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 18:09 Βλέπω/Ακούω

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ

Έως στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται τελικά η υποβολή των δηλώσεων της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η υποβολή των δηλώσεων «συνεχίζεται απρόσκοπτα, αδιάλειπτα και παραδεκτά (χωρίς ποινή)», σημειώνει το ΥπΑΑΤ, τονίζοντας ότι όλες οι αιτήσεις, που θα υποβληθούν έως τις 30.09.2024 είτε μέσω ΚΥΔ, είτε online, λαμβάνονται έγκαιρες και παραδεκτές, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η πορεία υποβολής των αιτήσεων.
 
Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, που παραθέτει το ΥπΑΑΤ, από τη Δευτέρα 15.07.2024, που ξεκίνησε η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) έτους 2024, μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ), μέχρι σήμερα 12.09.2024 (15:00), δηλαδή 57 ημέρες μετά, μέσω του GOV.GR είναι δεσμευμένες, δηλαδή επεξεργάστηκαν από τα ΚΥΔ, 606.892 αιτήσεις, ενώ έχουν οριστικοποιηθεί, μαζί με τις online αιτήσεις, συνολικά 487.367 αιτήσεις.
 
Βάσει των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, από το σύνολο των 466 ΚΥΔ που συμμετείχαν στην διαδικασία υποβολής δηλώσεων της Ε.Α.Ε. 2024, έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους:
 
-Σε ποσοστό 90% – 100 %, 208 ΚΥΔ, δηλαδή το 44% των ΚΥΔ
-Σε ποσοστό 70% – 90%, 139 ΚΥΔ, δηλαδή το 30% των ΚΥΔ
-Σε ποσοστό 50% – 70%, 58 ΚΥΔ, δηλαδή το 13% των ΚΥΔ
-Σε ποσοστό 15% – 50%, 47 ΚΥΔ, δηλαδή το 10% των ΚΥΔ
-Σε ποσοστό 0% – 15 %, 14 ΚΥΔ, δηλαδή μόλις το 3% των ΚΥΔ

Από τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτει ότι 347 ΚΥΔ, δηλαδή το 75% του συνόλου των ΚΥΔ έχουν ολοκληρώσει από 70% έως 100% των εργασιών τους.

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 19.11.2025

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δίνουμε οριστικές λύσεις σε έργα που μπλόκαραν επί δεκαετίες - Το κέντρο της Νέας Ιωνίας αποκτά σύντομα νέο υπόγειο χώρο στάθμευσης 310 θέσεων»

Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε μια ακόμη ουσιαστική παρέμβαση που έρχεται να επιλύσει χρόνιες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αυτή τη φορά στη Νέα Ιωνία, με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 19.11.2025

Εντοπισμός και διάσωση 94 αλλοδαπών στην Ιεράπετρα

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιεράπετρας για την παροχή συνδρομής σε δύο λέμβους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νήσου Χρυσής. Στο σημείο έσπευσαν

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 19.11.2025

Κατασκευή «έξυπνων διαβάσεων» έξω από σχολικές μονάδες του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ανακοινώνει την έναρξη της εγκατάστασης των πρώτων «έξυπνων διαβάσεων» σε σημεία που γειτνιάζουν με σχολικές μονάδες, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφ