Image
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 16:10 Εκτός Ελλάδος

Παρέμβαση Ισραήλ υπέρ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου

Παρέμβαση υπέρ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου έκανε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Έλι Κοέν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του Ισραήλ στο έργο της διασύνδεσης, στον Κύπριο ομόλογό του, Γιώργο Παπαναστασίου. Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Κοέν υπογράμμισε την αξία που έχει για τη χώρα του ο «Great Sea Interconnector», ένα «πρωτοπιοριακό έργο» που θα «ενισχύσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια».
 
Η ανάρτηση του Κόεν:

«Μίλησα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, κ. Γιώργο Παπαναστασίου. Υπογραμμίσαμε τις ισχυρές σχέσεις και τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου «Great Sea Interconnector» για το Ισραήλ.
 
Το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή. Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε ποικίλες ενεργειακές αγορές και ενισχύει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο».
 
Στο ίδιο πνεύμα και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νοάμ Κατζ, ο οποίος σημείωσε πως «ο Great Sea Interconnector αποτελεί την πρώτη πραγματική υλοποίηση της εξέχουσας έννοιας της συνδεσιμότητας και των διαδρόμων».

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 02.07.2026

Βενεζουέλα: Στους 2.295 οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς

Μάχη με τον χρόνο δίνουν εκατοντάδες διασώστες στη Βενεζουέλα για τον απεγκλωβισμό ενός περίπου 40χρονου άνδρα, ο οποίος παραμένει παγιδευμένος επί οκτώ ημέρες στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε με

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 02.07.2026

Οι Γιατροί του Κόσμου στηρίζουν τους πληγέντες στη Βενεζουέλα

Από την πρώτη στιγμή της ανείπωτης καταστροφής στην παραθαλάσσια πολιτεία της La Guaira, οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται κοντά στον πληθυσμό της Βενεζουέλας που δοκιμάζεται για να στηρίξουν τις υγειο

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 01.07.2026

ΗΠΑ πιέζουν για αμυντικές δαπάνες 5% του ΑΕΠ ενόψει Συνόδου Άγκυρας

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση προς τα κράτη–μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας άμεση και ουσιαστική κίνηση προς τον νέο στόχο: αμυντικές επενδύσεις 5% του ΑΕΠ. Το μήνυμα της Ουάσινγκτον Ο πρέσβης των ΗΠΑ σ