Image
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 14:41 Βλέπω/Ακούω

Aυτοψία στο μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Carsten Rasmussen (Vid)

Ώς ένα καταπληκτικό έργο που θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε το Μετρό Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Carsten Rasmussen, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Μετρό της Θεσσαλονίκης.
 
Ο κ. Rasmussen, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Ζερβό και τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2021-2027» κ. Δημήτρη Πάλλα, περιηγήθηκαν στους χώρους του Αμαξοστασίου και των σταθμών του Μετρό από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Νίκο Κουρέτα.
 
«Δεν θα ήμουν υπερβολικός λέγοντας ότι, το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι από μόνο του ένα σημείο προσέλκυσης τουριστών στην πόλη» παρατήρησε ο κ. Rasmussen, μετά το πέρας της ξενάγησης, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το Σταθμό «Βενιζέλου» όπου πραγματοποιούνται οι τελευταίες εργασίες ανάδειξης των αρχαιοτήτων. «Είναι μοναδικός στον κόσμο. Είναι φανταστικός!», είπε χαρακτηριστικά.
 
Παράλληλα, ο κ. Rasmussen εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον υπολείπονται ελάχιστα πράγματα για τα οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάζονται ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως. «Όλοι γνωρίζουν την μακρόχρονη διάρκεια αυτού του έργου και, για να είμαι ειλικρινής, ήρθα εδώ με έναν μικρό σκεπτικισμό για το αν θα ήταν πράγματι κοντά στην ολοκλήρωση του. Τώρα, μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι. Υπάρχουν πολύ ελάχιστα πράγματα που υπολείπονται και για τα οποία εργάζονται πυρετωδώς ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν το ορόσημο της 30ης Νοεμβρίου. Είμαι απολύτως σίγουρος πως θα το καταφέρουν» κατέληξε ο κ. Rasmussen.
 
Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Rasmussen στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Νίκος Κουρέτας δήλωσε: «Ήταν χαρά μας που υποδεχθήκαμε τον κ. Rasmussen στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης. Και είμαστε υπερήφανοι όχι μόνο για τα θετικά σχόλια που έκανε για το έργο, αλλά και για το γεγονός ότι, έπειτα από πολλά χρόνια δυσκολιών και εμποδίων, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να παραδώσουμε στους Θεσσαλονικείς, ένα σύγχρονο και μεγάλο συγκοινωνιακό έργο, αντάξιο της μακραίωνης ιστορίας της πόλης».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την επίσκεψη του:

youtu.be/ft4sfwEbMkE





 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 04.03.2026

Μετρητά στο σπίτι: Πόσα χρειαζόμαστε πραγματικά και πότε η πρόβλεψη γίνεται υπερβολή;

Κάθε φορά που η διεθνή επικαιρότητα επιβαρύνεται, το ερώτημα επανέρχεται: «Μήπως πρέπει να σηκώσω χρήματα από την τράπεζα;». Η ψυχραιμία και η σωστή οργάνωση είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι.

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 04.03.2026

Εκδήλωση για τη «Γυναίκα Μετανάστη» από το Δήμο Ηρακλείου

Εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα Μετανάστης» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Ισότητας των Φύλων και τη

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 04.03.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δίνουμε νέα πνοή σε ένα από τα πιο εμβληματικά πολιτιστικά τοπόσημα του Νότιου Τομέα»

Η προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Μαρίνειου Μορφωτικού Κέντρου στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά και τον Δήμαρχο Γιάννη Κ