Image
Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024 19:59 Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει την πρόταση μομφής ο Κασσελάκης – «Κωλοτούμπα από το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο»

Δεν προσφέρει τίποτα μια πρόταση μομφής, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο των προκλήσεων από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

«Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει κ ρευστοποιει το κόμμα και δε προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι μια μεγαλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, αν και φερόταν να εξετάζει το ενδεχόμενο να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων, μετά την ισχυρή πολιτική πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από την ομάδα των 87, (κυρίως την Όλγα Γεροβασίλη), τον Παύλο Πολάκη και άλλους αμφισβητίες.

Συνεργάτες του Κασσελάκη, αλλά και πολιτικά στελέχη με βαρύνοντα λόγο και θεσμικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς εισηγήθηκαν την αποφυγή μίας νέας εσωκομματικής αναμέτρησης, θεωρώντας ότι αυτό θα επιδράσει διαλυτικά στο κόμμα, θα διχάσει τη βάση και θα προκαλέσει νέα κύμα απογοήτευσης και δυσφορίας σε ένα χώρο που ήδη δοκιμάζεται εδώ και καιρό από τις εσωκομματικές τριβές και τις προσωπικές στρατηγικές.

Νωρίτερα, προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Παύλος Πολάκης κατά τη συνεδρίαση. Προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις της Όλγας Γεροβασίλη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, οι οποίοι επίσης ζήτησαν προσφυγή στη βάση, πρόταση που άλλωστε διατυπώνουν και δημόσια. 

Πηγή: topontiki.gr


Post
Πολιτική Κυριακή 02.08.2026

Την θλίψη του έξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τραγικό δυστύχημα με δύο νεκρούς μετά τη σύγκρουση ελικοπτέρων στο μέτωπο της φωτιάς στην Ψάθα.

«Η απώλεια του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή την ώρα που επιχειρούσαν στην μεγάλη πυρκαγιά του Πόρτο Γερμενού, μας γεμίζει όλους με οδύνη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειές τους

Post
Πολιτική Κυριακή 02.08.2026

Εσωτερική κρίση στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Η Μαρία Καρυστιανού διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγήθηκαν οι σχέσεις της προέδρου του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», Μαρίας Καρυστιανού, με τον δημοσιογράφο και μέχρι πρότινος εκπρόσωπο Τύπου, Θανάση Αυγερι

Post
Πολιτική Κυριακή 02.08.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε «πωλούνται» τα αρχαία μας!!!! ούτε ιδιωτικοποιείται η πολιτιστική κληρονομιά

Αναλυτικά η καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του Πρωθυπουργού: Καλημέρα σε όλες και όλους. Θέλω να ξεκινήσω με τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού. Οι ημέρες αυτές είναι εξαιρετικά