Image
Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024 19:59 Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει την πρόταση μομφής ο Κασσελάκης – «Κωλοτούμπα από το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο»

Δεν προσφέρει τίποτα μια πρόταση μομφής, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο των προκλήσεων από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

«Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει κ ρευστοποιει το κόμμα και δε προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι μια μεγαλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, αν και φερόταν να εξετάζει το ενδεχόμενο να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων, μετά την ισχυρή πολιτική πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από την ομάδα των 87, (κυρίως την Όλγα Γεροβασίλη), τον Παύλο Πολάκη και άλλους αμφισβητίες.

Συνεργάτες του Κασσελάκη, αλλά και πολιτικά στελέχη με βαρύνοντα λόγο και θεσμικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς εισηγήθηκαν την αποφυγή μίας νέας εσωκομματικής αναμέτρησης, θεωρώντας ότι αυτό θα επιδράσει διαλυτικά στο κόμμα, θα διχάσει τη βάση και θα προκαλέσει νέα κύμα απογοήτευσης και δυσφορίας σε ένα χώρο που ήδη δοκιμάζεται εδώ και καιρό από τις εσωκομματικές τριβές και τις προσωπικές στρατηγικές.

Νωρίτερα, προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Παύλος Πολάκης κατά τη συνεδρίαση. Προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις της Όλγας Γεροβασίλη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, οι οποίοι επίσης ζήτησαν προσφυγή στη βάση, πρόταση που άλλωστε διατυπώνουν και δημόσια. 

Πηγή: topontiki.gr


Post
Πολιτική Τρίτη 24.03.2026

Διπλωματικός μαραθώνιος Μητσοτάκη: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμίρη του Κατάρ για το Ιράν και τον Λίβανο

Στο επίκεντρο η ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της διπλωματίας για την ενεργειακή ασφάλεια. Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη σταθερότ

Post
Πολιτική Τρίτη 24.03.2026

Έκθεση Κομισιόν: Η Ελλάδα πέτυχε τη 2η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων σε όλη την ΕΕ

Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία πέτυχε η Ελλάδα το 2025, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν για την οδική ασφάλεια τα οποία δημοσιεύθηκαν, σήμερα, Τρίτη 24 Μαρτίου. Την ίδ

Post
Πολιτική Τρίτη 24.03.2026

Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία – 56 εκατ. ευρώ για τη συγκράτηση των τιμών στα εισιτήρια

Για «στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση σε άλλη μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα» έκανε λόγο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις χθεσινές ανακοιν