Image
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024 14:48 Τουρισμός

Πάνω από 40.000 έκαναν διακοπές τον Αύγουστο με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Συνολικά 40.234 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Αύγουστο, το δεύτερο μήνα του προγράμματος. Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε η Εύβοια, ενώ ακολουθούν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα.

Ενδεικτικά, οι 10 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών κατά το διάστημα 1-31 Αυγούστου είναι:

Περιφερειακή Ενότητα Επιταγές Ποσοστό
ΕΥΒΟΙΑΣ 5.928 14,7%
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3.350 8,3%
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2.935 7,3%
ΠΙΕΡΙΑΣ 2.837 7,1%
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 2.210 5,5%
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1.896 4,7%
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 1.353 3,4%
ΛΕΣΒΟΥ 1.311 3,3%
ΘΑΣΟΥ 1.305 3,2%
ΧΙΟΥ 1.297 3,2%

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2025. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα της Β. Ευβοίας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός Σποράδων), είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων-ωφελουμένων ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Post
Τουρισμός Τετάρτη 17.06.2026

Έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης για την περίφραξη της Κρήνης Μοροζίνι (vid)

Σφοδρές αντιδράσεις εκφράζει ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης για την απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου να προχωρήσει στην περίφραξη της ιστορικής

Post
Τουρισμός Τετάρτη 17.06.2026

Εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών οργανισμών της Ινδίας στην Κρήτη

Το Ελληνοϊνδικό Επιμελητήριο, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Κρητικής Φιλοξενίας και ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης έχουν την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούν για μία εβδομάδ

Post
Τουρισμός Τρίτη 16.06.2026

Προβολή της Αν. Κρήτης και της Θάσου στις Κάτω χώρες

Την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στα δύο άκρα της Ελλάδας, στην Ανατολική Κρήτη και την Θάσο, γνώρισαν από κοντά, δημοφιλείς Ολλανδέζες bloggers σε ταξίδια εξοικείωσης που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτ