Image
Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 21:02 Γνώμες

Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης: Διευκρινήσεις με αφορμή δηλώσεις του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χάρη Μαμουλάκη

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χάρη Μαμουλάκη, μετά από την επίσκεψη του στους χώρους της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού στο Αποσελέμη Ηρακλείου, την Παρασκευή 30/08/2024, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, διευκρινίζει τα παρακάτω.

"Είναι επιεικώς απαράδεκτος ο τρόπος που επέλεξε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χάρης Μαμουλάκης, να προκαλέσει μικροπολιτικές εντυπώσεις, "παίζοντας" μ' ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την Κρήτη, αυτό του νερού.

Ο κ. Μαμουλάκης αφού κινδυνολόγησε, μίλησε μεταξύ άλλων για τις ελλείψεις προσωπικού στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, αλλά και για τον κίνδυνο να βάλει "λουκέτο" η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Αποσελέμη.

Η πραγματικότητα είναι αυτή που τον διαψεύδει!

Θα ήταν περισσότερο χρήσιμο, πριν από τις άστοχες βολές, πρώτα να έχει ενημερωθεί, για την αληθινή εικόνα του Ο.Α.Κ., η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εκείνη που παρουσίασε.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, για να τεθεί ξανά στις «ράγες» ο Ο.Α.Κ., προερχόμενος από την απόλυτη υποβάθμιση στην οποία είχε περιέλθει, όχι απλά "επέστρεψε", αλλά κατάφερε να γίνει ξανά πρωταγωνιστής των εξελίξεων στον «Αναπτυξιακό χάρτη» της Κρήτης.

Προφανώς και είναι ψέμα, πως τίθεται εν κινδύνω η λειτουργία της Ε.Ε.Ν Αποσελέμη, λόγω ελλείψεως προσωπικού. Η μόνη αλήθεια είναι πως η μονάδα διαθέτει τον προβλεπόμενο αριθμό εργαζομένων και συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Δηλώσεις που χαρακτηρίζουν ως «μη έμπειρο» το υφιστάμενο προσωπικό, είναι τουλάχιστον άστοχες και προσβλητικές.

Σε ότι αφορά το «κλείσιμο» της, το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Μαμουλάκης, διευκρινίζεται πως αυτό, δεν είναι κάτι άλλο, από την «προγραμματισμένη γενική συντήρηση» της, η οποία γίνεται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της «οζόνωσης», ώστε η μονάδα να συνεχίσει να παράγει το άριστα ποιοτικά νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Για τη διαδικασία αυτή γίνεται επίσης γνωστό, ότι έχει υπάρξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεννόηση με τις συνεργαζόμενες Δ.Ε.Υ.Α., οι οποίες είναι και απόλυτα σύμφωνες.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, διευκρινίζει και κάτι ακόμη, το οποίο έχει να κάνει με το θέμα της «αποψίλωσης» του προσωπικού του, το οποίο έθιξε ο βουλευτής Ηρακλείου.

Για πρώτη φορά, βάσει του νέου οργανογράμματος που απέκτησε πρόσφατα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, δρομολογήθηκε ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού, το οποίο πολύ σύντομα θα ενσωματωθεί και θα ενδυναμώσει νευραλγικούς τομείς του «Οργανισμού».

Οι πόρτες των εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ. σε όλη την Κρήτη, είναι ανοικτές στον οποιοδήποτε επιθυμεί να πληροφορηθεί για οτιδήποτε σχετίζεται με τη διαδρομή αλλά και για την πραγματική εικόνα που αφορά την επάρκεια και την ποιότητα του νερού, που καταλήγει σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις σε όλο το νησί.

Σε μια περίοδο κρίσιμη για τα υδρολογικά αποθέματα της Κρήτης, οι αποφάσεις που έλαβε η διοίκηση του Ο.Α.Κ., οι συνεργασίες που υποστήριξε με το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων που διαχειρίζονται το νερό στην Κρήτη, αλλά - και κυρίως - η ψυχραιμία και η επιστημονική επάρκεια του έμπειρου προσωπικού του «Οργανισμού», κράτησαν μακριά τον οποιοδήποτε πιθανό κίνδυνο μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση του νησιού, στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι στην Κρήτη.

Θα ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμο, ο οποιοσδήποτε - πολύ περισσότερο δε - ένας κοινοβουλευτικός, πριν «χρησιμοποιήσει» τον Ο.Α.Κ., αν μη τι άλλο να ενημερωθεί.

Post
Γνώμες Σάββατο 13.06.2026

Ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα - Η απορρύθμιση, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και η εντατικοποίηση σκοτώνουν

Μία ακόμη εργαζόμενη έχασε τη ζωή της στον χώρο δουλειάς. Μία 56χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη συνεθλίβη από βιομηχανικό πλυντήριο την ώρα που εργαζόταν για το μεροκάματο. Το αίμα των εργαζομένων προστ

Post
Γνώμες Κυριακή 31.05.2026

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου διαψεύδει συμφωνία για δομή μεταναστών στις Μαλάδες – «Δεν υπογράψαμε, ούτε θα υπογράψουμε» (vid)

Τέλος στα σενάρια περί συμφωνίας για δημιουργία δομής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στις Μαλάδες επιχειρεί να βάλει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της ξεκα

Post
Γνώμες Πέμπτη 28.05.2026

Παραπληροφόρηση από τον ΠΟΥ για να στηρίξει ότι δεν υπάρχει κατανάλωση κρασιού χωρίς κίνδυνο για την υγεία

Για να αποκανονικοποιήσει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών γενικότερα και του κρασιού ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βασίζεται σε επιλεκτικές επιστημονικές μελέτες και προσεγγίσεις που αφο