Image
Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024 14:22 Πολιτική

Μονάδες αφαλάτωσης στα νησιά Νάξο και Σέριφο

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που υπάρχουν στα νησιά Νάξο και Σέριφο λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας και αποδεχόμενος την σχετική εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, υπέγραψε τις εγκρίσεις αδειών προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης στις νήσους Νάξο και Σέριφο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της λειψυδρίας.
Συγκεκριμένα οι σχετικές αποφάσεις αφορούν :
• Στην νήσο Νάξο την άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας δύο μονάδων αφαλάτωσης, συνολικής δυναμικότητας 1600μ3/d, στη θέση «ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ» της Χώρας Νάξου για λογαριασμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
• Στην νήσο Σέριφο την άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μιας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600μ3/d, στην περιοχή «Αυλόμωνας» για λογαριασμό του Δήμου Σερίφου.
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, σχετικά με το θέμα, δήλωσε: «Οι ιδιαίτερα πιεστικές ανάγκες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το παρατεταμένο πρόβλημα της λειψυδρίας στα νησιά, μας υποχρεώνουν να κινηθούμε άμεσα, αποτελεσματικά και ευέλικτα προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και οι οικονομίες των νησιών μας να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Ήδη το πρώτο επτάμηνο του 2024 έχουν εκδοθεί 16 άδειες προσωρινής λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης, όταν στην περίοδο 2018-2023 είχαν εκδοθεί συνολικά 25.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τις κατευθύνσεις του Υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, με συγκεκριμένες αποφάσεις και σειρά παρεμβάσεων στο νησιωτικό χώρο, δίνει λύσεις στα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση του νερού. Η Κυβέρνησή μας, στηρίζει έμπρακτα τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιωτικών περιοχών, στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε λόγω της κλιματικής κρίσης».

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.10.2025

Κώστας Καραμανλής: Αιχμηρή παρέμβαση. Κρίση θεσμών και πολιτικού συστήματος

Η ομιλία Καραμανλή: «Η πολιτική ομαλότητα δοκιμάζεται» Ο Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του, εξήρε το έργο και το ήθος της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη, χαρακτηρίζοντάς την «πρωταγωνίστρ

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.10.2025

Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 στις Βρυξέλλες, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.10.2025

Στέφανος Γκίκας για την Έναρξη της 36ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου: «30 ομάδες καλλιτεχνών, για ένα 11ήμερο, προάγουν την Αιγαιοπελαγίτικη Καλλιτεχνική Δημιουργία και τον Πολιτισμό»

Η 36η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, θεσμική διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική έκφραση στον νησιωτικό χώρο, θα πραγματ