Image
Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024 11:01 Είς Υγείαν

Ηράκλειο: Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια

Το Σάββατο 10/08/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.
Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το καλοκαίρι οι ανάγκες σε αίμα παραμένουν διαρκείς και κάθε προσφορά είναι πραγματικά πολύτιμη.
Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή οικείων του.

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα.
Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών) και την δωρεά οργάνων.
Σημειώνεται ότι για την πληρέστερη ενημέρωση και ενδυνάμωση των αιμοδοτών πριν τις αιμοδοσίες, πραγματοποιούνται διαδικτυακά από τον «Αιματοκρήτη» «Αιμοδοτικές Συναντήσεις» (webinars), σε μέρες και ώρες που ανακοινώνονται στη σελίδα www.aimatocritis.gr

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 07.10.2026

Εσπερίδα για την οικογένεια και την ψυχική ανθεκτικότητα από το Δήμο Ηρακλείου

Με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, την Παρασκευή 16/10, 18:00-21:00 στο δημοτικό κτίριο της Ανδρόγεω Εσπερίδα με θέμα «Οικογένεια και Ψυχική Ανθεκτικότητα: Ποιες είναι οι προκλήσεις σήμερα και

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 03.10.2026

«Μεγαλώνουμε με Υγεία - Διατηρούμε τη Μνήμη»:Ημερίδα για την άνοια, την πρόληψη και την υγιή γήρανση στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών, μελών των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ, εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου του Τμήματος Μέριμνας Τρίτης Ηλικίας, επαγγελματιών υγείας, μαθητών των τριών Τμημάτων του Τομ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 02.10.2026

Σεμινάρια σε εργαζομένους 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο πλαίσιο του Προγράμματος Θετικής Γονεϊκότητας

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Θετικής Γονεϊκότητας -Triple P (Positive Parenting Program), ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από την 7η ΥΠΕ Κρήτης οι δύο πρώτοι κύκλοι σεμιναρίων σε εργαζομένους κεντ