Image
Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024 12:04 Πολιτική

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Θυρίδα Ναυτικού» - Ψηφιακά μέσω του "gov.gr" θα εξυπηρετούνται οι ναυτικοί για θέματα απογραφής τους

Σε λειτουργία θέτουν από σήμερα την ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Θυρίδα Ναυτικού» τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την ψηφιακή διεκπεραίωση μέσω του “gov.gr” των διαδικασιών που σχετίζονται με θέματα απογραφής ναυτικών.
Οι ναυτικοί είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους, έχουν τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης για τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Έκδοση Ναυτικού Φυλλαδίου
• Επαναπογραφή Ναυτικού
• Έκδοση αντιγράφου Ναυτικού Φυλλαδίου
Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με χρήση των κωδικών TaxisNet, είτε μέσω του “gov.gr” επιλέγοντας στην κατηγορία «Εργασία και Ασφάλιση» την υποκατηγορία «Αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων» είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://naftiko-fylladio.ynanp.gr/.
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω εκπροσώπου, απαιτείται να υποβληθεί ψηφιακά και υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση μέσω του “gov.gr”, από την οποία να προκύπτει ρητά ότι ενεργεί εκ μέρους του ενδιαφερόμενου ναυτικού.
Η διαλειτουργικότητα των συστημάτων υλοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «e-Θυρίδα Ναυτικού», σε πρώτη φάση, θα λειτουργεί παράλληλα με το ισχύον πλαίσιο εξυπηρέτησης, με δια ζώσης παρουσία και με φυσικό φάκελο, κατόπιν προγραμματισμού ραντεβού μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «myNAFTILIA.live.gov.gr», η οποία έχει τύχει ευρείας αποδοχής. Από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι σήμερα έχει δεχθεί περισσότερα από 4.500 αιτήματα για θέματα που σχετίζονται με την απογραφή των ναυτικών.

Post
Πολιτική Δευτέρα 12.01.2026

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez, στη Μαδρίτη (vid)

Αγαπητέ Pedro, κυρίες και κύριοι, με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Μαδρίτη, 13 χρόνια μετά την τελευταία επίσημη διμερή επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ισπανία. Και η παρουσία μου εδώ, σε

Post
Πολιτική Δευτέρα 12.01.2026

Παρουσία ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στην τελετή απονομής βαθμού Ταξιάρχου ε.τ. στον Νικόλαο Κοσμάτο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026, στην τελετή απονομής της ιδιότητας του Εφέδρου Αξιωματικού, βαθμού Ταξίαρχου Ιππικού Τεθωρακισμένων επί τιμή, στον

Post
Πολιτική Δευτέρα 12.01.2026

Β. Κικίλιας: «Ενισχύουμε την επιχειρησιακή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου στη θαλάσσια ασφάλεια»

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστα Φυτιρή, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας. Στη συνάντηση δόθη