Image
Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024 16:41 Ειδήσεις

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενίσχυσε τους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) πραγματοποίησε σήμερα (1/8) έκτακτη διπλή δράση στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ενισχύσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αστέγους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Συντάγματος, κλιμάκια του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένα από νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές όλων των Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρείτες-Διασώστες & Νεότητας), πραγματοποίησαν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης από τις ακραίες θερμοκρασίες και των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από αυτές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομάδες υψηλού κινδύνου (παιδιά, ηλικιωμένοι, άστεγοι, πρόσφυγες/μετανάστες κ.α.). Κατά τη διάρκεια της δράσης διανεμήθηκαν 2.000 εμφιαλωμένα κρύα νερά στους πολίτες. Παράλληλα, κινητά κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. με κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές ενίσχυσαν 150 άστεγους συνανθρώπους μας σε κεντρικά σημεία της πόλης, προσφέροντας δροσερά ροφήματα, είδη πρώτης ανάγκης και προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και Πρώτες Βοήθειες αλλά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (2/8), ημέρα κατά την οποία αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση από τον Ε.Ε.Σ. στα εκδοτήρια της Ακρόπολης όπου θα στηθεί από τον Ε.Ε.Σ. Σταθμός Ενυδάτωσης και θα διανεμηθεί μεγάλη ποσότητα δωρεάν εμφιαλωμένων κρύων νερών στους επισκέπτες της Ακρόπολης.

Πηγή: poo.gr
Post
Ειδήσεις Τετάρτη 17.06.2026

Απόλυτα καταδικαστική η Έκθεση για την Τουρκία στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση κατά τη συζήτηση της Έκθεσης Προόδου γι την ενταξιακή πορ

Post
Ειδήσεις Τρίτη 16.06.2026

Ο Γ. Αυτιάς πρότεινε ευρωπαϊκό ταμείο για τα νησιά

Την ίδρυση Ευρωπαϊκού Ταμείου για τα νησιά πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, τονίζοντας τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η νησιωτικότητα για την Ε

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 15.06.2026

Βρετανία: Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών ανακοινώνει ο Στάρμερ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησής του να απαγορεύσει την πρόσβαση παιδιών κάτω των 16 ετών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο μιας ευρείας δέσμης μέτρων