Image
Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024 11:16 Βλέπω/Ακούω

Σε απόγνωση οι αλιείς της Κρήτης από τα προβλήματα που τους προκαλούν τα εισβολικά είδη από την Μεσόγειο (vid)

Στην δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας  συζητήθηκαν για άλλη μια φορά προτάσεις για μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκαλούν τα εισβολικά είδη στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, έγινε θετική αποτίμηση των σεμιναρίων που έγιναν για τον αλιευτικό τουρισμό στο οποίο όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια Κρήτης βλέπει θετικές προοπτικές, αλλά και επικαιροποίηση της απόφασης για τον ορισμό νέων μελών του Συμβουλίου Αλιείας προκειμένου να είναι πλήρες και να μπορεί να φέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Ο Αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως στόχος είναι να δικαιωθούν οι αλιείς και να στηριχθούν να μείνουν στην δουλειά τους προσελκύοντας νέους. Σημείωσε δε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται με την απαιτούμενη διεκδίκηση από το αρμόδιο υπουργείο.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/hPkgPJvaoXc

Πηγή: poo.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 08.07.2026

Ημέρες Παιδικού Θεάτρου από την Περιφέρεια Κρήτης: 28 δωρεάν παραστάσεις σε 24 πόλεις και χωριά της Κρήτης

Με επίκεντρο το παιδί, την οικογένεια και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό, η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει τις «Ημέρες Παιδικού Θεάτρου 2026», έναν θεσμό πολιτισμού που θα ταξιδέψει σε

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 08.07.2026

Ικανοποίηση Γ. Τσαγκαράκη για το νέο σύστημα καθαριότητας στο Ηράκλειο – «Η εικόνα της πόλης είναι πολύ καλύτερη» (vid)

Την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Τσαγκαράκης, για την απόδοση του νέου μεικτού συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων μετά την είσοδο ιδιώτη. Παρά τη θετική πορεία,

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 08.07.2026

Έκτακτη χρηματοδότηση 700.000€ για τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου – «Ανάσα, αλλά δεν επαρκεί» δηλώνει ο Α. Περισυνάκης (vid)

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος. Το ποσό αυτό δίνει σημαντική οικονομική «ανά