Image
Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024 11:16 Βλέπω/Ακούω

Σε απόγνωση οι αλιείς της Κρήτης από τα προβλήματα που τους προκαλούν τα εισβολικά είδη από την Μεσόγειο (vid)

Στην δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας  συζητήθηκαν για άλλη μια φορά προτάσεις για μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκαλούν τα εισβολικά είδη στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, έγινε θετική αποτίμηση των σεμιναρίων που έγιναν για τον αλιευτικό τουρισμό στο οποίο όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια Κρήτης βλέπει θετικές προοπτικές, αλλά και επικαιροποίηση της απόφασης για τον ορισμό νέων μελών του Συμβουλίου Αλιείας προκειμένου να είναι πλήρες και να μπορεί να φέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Ο Αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως στόχος είναι να δικαιωθούν οι αλιείς και να στηριχθούν να μείνουν στην δουλειά τους προσελκύοντας νέους. Σημείωσε δε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται με την απαιτούμενη διεκδίκηση από το αρμόδιο υπουργείο.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/hPkgPJvaoXc

Πηγή: poo.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Συστηματικές και τεκμηριωμένες δράσεις για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίζει με συνέπεια και σχέδιο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου παρεμβάσεων για τη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων, επενδύοντας σε δράσεις που

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «7,6 εκατ. ευρώ για έξι δομές αντιμετώπισης άνοιας, Alzheimer και αυτισμού - Αξιοποιούμε στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς πόρους, σε δράσεις με άμεσο κοινωνικό αποτύπωμα»

Στη χρηματοδότηση ύψους 7,6 εκατ. ευρώ της λειτουργίας Κέντρων Ημέρας Ολικής Φροντίδας (Κ.Η.Ο.Φ.) Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για ασθενείς με άνοια και Alzheimer, καθώς και για άτομα με αυτισμό

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας: τι αλλάζει, ποιες οι προοπτικές και τα επόμενα βήματα για την προστασία των ανηλίκων - η συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4Kids.gr), το οποίο λειτουργεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), χαιρετίζει τη χθεσινή ανακοίνωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Urs