Image
Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 18:14 Βλέπω/Ακούω

Αθώα τα δυο αδέλφια για τη δολοφονία Καραϊβάζ. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών

 Αθωωτική ήταν η κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα δυο αδέλφια που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών. Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφησαν ο πρόεδρος και η εξ αριστερών σύνεδρος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

Το δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου ενός μήνα αποσύρθηκε χθες σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την ενοχή ή όχι των δυο αδελφών που κατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα, στις 9 Απριλίου 2021.

Η εισαγγελική πρόταση και οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων κρίνοντας πως αποδείχθηκε η ενοχή τους χωρίς αμφιβολία… «Είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας» ανέφερε και προσδιόρισε το ρόλο του καθενός καταδεικνύοντας ως εκτελεστή το νεότερο αδελφό.

Μάλιστα, στην αγόρευση της, η εισαγγελική λειτουργός σημείωσε πως η δολοφονία Καραϊβάζ «Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

Στις απολογίες τους, τα δυο αδέλφια αρνήθηκαν με κατηγορηματικό τρόπο την εμπλοκή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Δεν έχουμε κάνει τίποτα, είμαστε αθώοι, είναι άδικο αυτό…» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 11.09.2026

Νεκροψία στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη – «Απροσδιόριστη» η αιτία θανάτου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη, χωρίς ωστόσο να προκύψει μέχρι στιγμής σαφής απάντηση για τα αίτι

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 11.09.2026

Μητσοτάκης: Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, όπου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο πρωθυπ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 11.09.2026

Ν. Ανδρουλάκης: «Αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και για την πατρίδα, πρέπει να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία και να στηρίξουμε την οικογένεια»

Στον αγιασμό ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκ