Image
Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 10:49 Οικονομία

Ρεύμα: Χαμένοι στα χρωματιστά τιμολόγια οι καταναλωτές – Ποιο συμφέρει περισσότερο

 Σχεδόν 40% αύξηση καταγράφει η μέση χονδρική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ποσοστό που προκαλεί τρόμο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που φοβούνται για το τι θα πληρώσουν στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου.
Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που τους αφήνει εκτός των κρατικών επιδοτήσεων.

«Επιδότηση της κιλοβατώρας δε θα πάρουν και δε θα πάρουν διότι χρειάζεται έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα οικιακά τιμολόγια είναι διαφορετικά τα πράγματα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

«Εχθές το βράδυ κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η νομοθετική ρύθμιση που επιβάλλεται το ειδικό τέλος στους ηλεκτροπαραγωγούς που καίνε φυσικό αέριο για να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα, 10 ευρώ η μεγαβατώρα. Αυτό το οποίο θα μπορέσει να μαζέψει η κυβέρνηση στον ‘κουμπαρά’, είναι γύρω στα 44 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορεί να μαζέψει παραπάνω. Οι οικιακοί καταναλωτές στη χώρα μας που είναι σε κυμαινόμενα τιμολόγια είναι γύρω στα 5,5 εκατομμύρια. Αν διαιρέσουμε τα 44 εκατ. με τα 5,5 βγαίνει το όφελος για κάθε καταναλωτή, 8 ευρώ».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Αν δεν απορροφήσουν οι πάροχοι την αύξηση της χονδρικής αγοράς του ρεύματος που σήμερα κλείνει ο Ιούλιος γύρω στα 135 ευρώ ηλεκτρική μεγαβατώρα, από τα 99 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, θεωρώ ότι θα απορροφήσουν το 50%, άρα από τα 16,5 λεπτά θα πάνε γύρω στα 19».

Όσο για το ποιο τιμολόγιο ρεύματος είναι πιο συμφέρον;

«Τα πιο συμφέροντα τιμολόγια είναι τα κίτρινα 3μηνης διάρκειας με κλειδωμένη τιμή»

madata.gr
Post
Οικονομία Κυριακή 26.04.2026

ΟΠΕΚΑ: Παροχή υποτροφιών 1.000 ευρώ σε μαθητές το έτος 2026

Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βραβείων-Υποτροφίες σε επιτυχόντες/ούσες μαθητές/τριες στις πανελλαδικές εξετάσεις για πρώτη φορά το έτος 2026, σε δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής, δικα

Post
Οικονομία Παρασκευή 24.04.2026

Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρακτική γνώση για την επιχειρηματικότητα σε ημερίδα στο ΕΒΕΘ στις 27 Απριλίου

ΤοΕμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με τηνGreek Business Masterclass, σας προσκαλεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τηΔευτέρα 27 Απριλίου 2026, από 16:00 έως

Post
Οικονομία Πέμπτη 23.04.2026

Εργατική Πρωτομαγιά 2026: Από τη μνήμη στον αγώνα, με τον αγώνα για το αύριο

Η ΓΣΕΕ, υλοποιώντας την απόφαση του Συνεδρίου της, προκήρυξε 24ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή 1η Μαΐου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη