Image
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 15:49 Εκτός Ελλάδος

Βραβεία Όσκαρ 2025: Έναρξη υποβολής συμμετοχών για την ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία «Διεθνούς Ταινίας»

 Την Παρασκευή 26 Ιουλίου και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου δεν θα χορηγούνται ηλεκτρονικές συνταγές, με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τις δύο παραπάνω ημέρες οι γιατροί θα χορηγούν χειρόγραφες συνταγές κι αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες δομές για να εξασφαλίσουν ηλεκτρονική συνταγογράφηση με βάση τη χειρόγραφη, είτε να αγοράζουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν το αντίτιμο από τον ΕΟΠΥ.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχαν οι απειλές από την πλευρά του υπουργείου Υγείας προς τους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι καλούνται να πραγματοποιούν εφημερίες σε δημόσια νοσοκομεία που έχουν ανάγκη κενών ιατρικών θέσεων, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ προσθεσε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη η οποία αφαιρεί το δικαίωμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θα αρνηθούν να κάνουν εφημερίες σε δημόσια νοσοκομεία, θα αποτελέσει « ισχυρό αντικίνητρο για τη στελέχωση των περιοχών όπου υπάρχουν κενά».

ertnews.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 02.07.2025

OHE: Άτυπη πενταμερής συνάντηση για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

Άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό, η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Ν. Υόρκη, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκ

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 30.06.2025

Τουρκία: Μυστήριο με τον θάνατο 4 φίλων – Βρέθηκαν σε πλυντήριο αυτοκινήτων οι σωροί τους

Μακάβρια ανακάλυψη έκαναν αστυνομικοί μέσα σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, στην πόλη Μερσίνα της Τουρκίας, όπου κλήθηκαν από συγγενείς 4 νεαρών φίλων, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί και δεν είχαν δώσει σημ

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 25.06.2025

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: «Να αυξήσουμε τις δαπάνες για να αντιμετωπίσουμε την απειλή της Ρωσίας» – Όλες οι εξελίξεις

Σε μία από τις πιο κρίσιμες συνόδους κορυφής των τελευταίων ετών, οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συναντώνται στη Χάγη. Βασικό αντικείμενο συζήτησης είναι οι αμυντικές δαπάνες και το αίτημα του Ντ