Image
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 10:22 Παράδοση

Η δημοτική θεατρική ομάδα Δήμου Μινώα Πεδιάδας παρουσιάζει το έργο «Απόψε τρώμε στις Ιοκάστης»

Η δημοτική θεατρική ομάδα Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Δρώντες επι σκηνής» παρουσιάζει το έργο «απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και ελεύθερη είσοδο, σε δύο παραστάσεις. Η πρώτη την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 21.00 στο Δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου και η δεύτερη στις 29 Ιουλίου στις 21.00 στο Γυμνάσιο Καστελλίου.
Είναι μία σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία όπου οι θεατές θα παρακολουθήσουν ένα εκκεντρικό δείπνο που θα συσπειρώσει μια ετερόκλητη συντροφιά: Ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με "ιδιαίτερες "αδυναμίες .!
Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο αρκετά διαφορετικό από αυτόν που είχε στο κεφάλι της.
Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας.
Με φόντο τη σημερινή κατάσταση της χώρας ή όπως απορεί ο ίδιος ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας: «Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια τα συναισθήματά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς!».

Post
Παράδοση Τρίτη 24.03.2026

Διεθνές Συνέδριο για τον Ιωάννη Κονδυλάκη από το Δήμο Βιάννου

Ο Δήμος Βιάννου, τιμώντας τον Βιαννίτη συγγραφέα, τον Πρώτο Πρόεδρο και Ιδρυτή της Ε.Σ.Η.Ε.Α., τον «πατέρα» του Ελληνικού Χρονογραφήματος, τον Ιωάννη Κονδυλάκη, διοργανώνει διεθνές Συνέδρι

Post
Παράδοση Τρίτη 24.03.2026

Η κρητική μαντινάδα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου στο ΜΑΡΙΝΑ Cafe Restaurant, την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 18:00

Με αφιέρωμα στην κρητική μαντινάδα, την πιο αυθεντική μορφή λαϊκής ποίησης, με αφορμή και την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, συνεχίζει η Λέσχη Ανάγνωσης «Καφές και Βιβλία», στο ΜΑΡΙΝΑ C

Post
Παράδοση Τρίτη 24.03.2026

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσίδων και το ΕΛΜΕΠΑ σε μια σημαντική δράση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσίδων σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο διοργανώνουν στις Πατσίδες μία πολύ σημαντική δράση στις 16.30 το απόγευμα την Πέμπτη 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό κ