Image
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 18:34 Πολιτική

Βουλή: Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα Φουντεδάκη για την επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

 Απεσύρθη η πρόταση διορισμού της Καθηγήτριας Νομικής Αικατερίνης Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη, για το πρωί της Τετάρτης (17/7), συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ματαιώθηκε τελικά, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από «γαλάζιους» βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Φουντεδάκη υπήρξε εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ συμμετείχε στα «φροντιστήρια» προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί ματαιώθηκε η ακρόαση Φουντεδάκη
Tο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτοί γιατί οι «γαλάζιοι» βουλευτές αντέδρασαν έντονα στο διορισμό της Κατερίνας Φουντεδάκη από τον Αδωνι Γεωργιάδη στη θέση της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Για αυτό και η προγραμματισμένη ακρόαση και διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ματαιώθηκε, καθώς οι βουλευτές είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπερ του διορισμού της. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι από τους 14 βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στη Θεσμών και Διαφάνειας οι 7 δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Υπάρχουν ομοφυλόφυλοι συμπολίτες μας, που ζουν με άτομα του ίδιου φύλου και με διάφορους τρόπους νόμιμους, αποκτούν παιδιά. Με υιοθεσία, οι γυναίκες έτσι κι αλλιώς μπορούν, επομένως αυτή είναι μια πραγματικότητα που ο νομοθέτης θέλει να την ρυθμίσει. Προσέξτε όμως, όταν ο νομοθέτης ρυθμίζει κάτι δεν σημαίνει ότι δημιουργεί και πρότυπο με αυτό. Οταν ο νομοθέτης ρυθμίζει για παράδειγμα το κυνήγι, δεν μας λέει ότι πρέπει όλοι να είμαστε κυνηγοί», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

ethnos.gr
Post
Πολιτική Σάββατο 17.10.2026

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη στο Παλιό Ψυγείο στο λιμάνι Ηρακλείου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τον χώρο του Παλιού Ψυγείου στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου για ακόμ

Post
Πολιτική Σάββατο 17.10.2026

Γιατί δεν εκτελούνται άμεσα οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις καταβολής αναδρομικών συνταξιούχων από τον eΕΦΚΑ;

Τις καθυστερήσεις τουeΕΦΚΑ στην καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους που έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αναδεικνύει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτο

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Ελλάδα και Ιαπωνία διαθέτουν το 32% του παγκόσμιου στόλου και μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία»

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Ιαπωνίας για τη διαμόρφωση των εξελίξεων στην παγκόσμια ναυτιλία, τη διασφάλιση του ελεύθερου εμπορίου και την προστασία των οικονομιών και των κοινωνιών από τι