Image
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 18:34 Πολιτική

Βουλή: Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα Φουντεδάκη για την επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

 Απεσύρθη η πρόταση διορισμού της Καθηγήτριας Νομικής Αικατερίνης Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη, για το πρωί της Τετάρτης (17/7), συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ματαιώθηκε τελικά, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από «γαλάζιους» βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Φουντεδάκη υπήρξε εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ συμμετείχε στα «φροντιστήρια» προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί ματαιώθηκε η ακρόαση Φουντεδάκη
Tο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτοί γιατί οι «γαλάζιοι» βουλευτές αντέδρασαν έντονα στο διορισμό της Κατερίνας Φουντεδάκη από τον Αδωνι Γεωργιάδη στη θέση της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Για αυτό και η προγραμματισμένη ακρόαση και διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ματαιώθηκε, καθώς οι βουλευτές είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπερ του διορισμού της. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι από τους 14 βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στη Θεσμών και Διαφάνειας οι 7 δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Υπάρχουν ομοφυλόφυλοι συμπολίτες μας, που ζουν με άτομα του ίδιου φύλου και με διάφορους τρόπους νόμιμους, αποκτούν παιδιά. Με υιοθεσία, οι γυναίκες έτσι κι αλλιώς μπορούν, επομένως αυτή είναι μια πραγματικότητα που ο νομοθέτης θέλει να την ρυθμίσει. Προσέξτε όμως, όταν ο νομοθέτης ρυθμίζει κάτι δεν σημαίνει ότι δημιουργεί και πρότυπο με αυτό. Οταν ο νομοθέτης ρυθμίζει για παράδειγμα το κυνήγι, δεν μας λέει ότι πρέπει όλοι να είμαστε κυνηγοί», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

ethnos.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 24.07.2026

Πρόταση ΠΑΣΟΚ: 5 άξονες για μια σύγχρονη και αποκεντρωμένη δημόσια πολιτική διαχείρισης υδάτων

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εντεινόμενη λειψυδρία και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, η κυβέρνηση επιλέγει να συγκεντρώσει τη διαχείριση των υδάτων σε δύο ανώνυμες εταιρείες, τ

Post
Πολιτική Παρασκευή 24.07.2026

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο – Συνεχίζουμε το κυβερνητικό έργο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας της, υλοποιώντας το πρόγραμμα

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Πρόγραμμα επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας

Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί έργα αποκατάστασης υποδομών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας, που υπέστησαν ζημιές από τις κακοκα