Image
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 18:34 Πολιτική

Βουλή: Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα Φουντεδάκη για την επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

 Απεσύρθη η πρόταση διορισμού της Καθηγήτριας Νομικής Αικατερίνης Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη, για το πρωί της Τετάρτης (17/7), συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ματαιώθηκε τελικά, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από «γαλάζιους» βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Φουντεδάκη υπήρξε εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ συμμετείχε στα «φροντιστήρια» προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί ματαιώθηκε η ακρόαση Φουντεδάκη
Tο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτοί γιατί οι «γαλάζιοι» βουλευτές αντέδρασαν έντονα στο διορισμό της Κατερίνας Φουντεδάκη από τον Αδωνι Γεωργιάδη στη θέση της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Για αυτό και η προγραμματισμένη ακρόαση και διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ματαιώθηκε, καθώς οι βουλευτές είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπερ του διορισμού της. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι από τους 14 βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στη Θεσμών και Διαφάνειας οι 7 δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Υπάρχουν ομοφυλόφυλοι συμπολίτες μας, που ζουν με άτομα του ίδιου φύλου και με διάφορους τρόπους νόμιμους, αποκτούν παιδιά. Με υιοθεσία, οι γυναίκες έτσι κι αλλιώς μπορούν, επομένως αυτή είναι μια πραγματικότητα που ο νομοθέτης θέλει να την ρυθμίσει. Προσέξτε όμως, όταν ο νομοθέτης ρυθμίζει κάτι δεν σημαίνει ότι δημιουργεί και πρότυπο με αυτό. Οταν ο νομοθέτης ρυθμίζει για παράδειγμα το κυνήγι, δεν μας λέει ότι πρέπει όλοι να είμαστε κυνηγοί», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

ethnos.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 09.07.2025

Ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Διασφάλιση δημοσιονομικής ισορροπίας: Μεταρρύθμιση πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης» (vid)

Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου πριν μπω στο κυρίως σώμα της ομιλίας μου να κάνω κάποια αρχικά σχόλια σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τη Λιβύη. Είναι γεγονότα

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.07.2025

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο, ότι τον πολεμάνε τα συμφέροντα

«Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος. Εγώ, πάντως, δεν είμαι σίγουρα. Μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για τον εαυτό του;», διερωτάται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μέσω ανά

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.07.2025

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για το θάνατο του Δημήτρη Πιπεργιά

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτας Κακλαμάνης πληροφορηθείς την εκδημία του πρώην βουλευτή Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Πιπεργιά, δήλωσε: «Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην