Image
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 11:29 Πολιτική

Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η Ελλάδα στα ζητήματα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων

Την καλύτερη αξιολόγηση μεταξύ των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) 2023, έχει η Ελλάδα.
Ειδικότερα, η χώρα μας, όπως και η Γερμανία, αξιολογήθηκε θετικά σε όλες τις δράσεις, υλοποιώντας ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπη χώρα σε κάποιες από αυτές, όπως επί παραδείγματι στην Ερασιτεχνική Αλιεία.
Πρόκειται για το επιστέγασμα συστηματικής δουλειάς που οφείλεται στους ερευνητές και το προσωπικό του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΛΚΕΘΕ και της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ.
Το Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων, είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αυτοτελές πολυετές πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε., ώστε να τεκμηριώνονται επιστημονικά οι επιλογές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Το κοινό Κοινοτικό Πλαίσιο, στόχο έχει τη συλλογή δεδομένων, απαραίτητων για την αξιολόγηση της κατάστασης των ιχθυαποθεμάτων, την αποδοτικότητα των διαφόρων τμημάτων του τομέα και των επιπτώσεων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στο οικοσύστημα.
Πηγή χρηματοδότησης είναι το Ενιαίο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Post
Πολιτική Πέμπτη 18.06.2026

Φραγκίσκος Παρασύρης: παταγώδης αποτυχία και απένταξη του Προγράμματος «ΑΠΟΛΛΩΝ» – Σε ενεργειακό αδιέξοδο οι Δήμοι, οι ΤΟΕΒ και τα ευάλωτα νοικοκυριά

Με πρωτοβουλία του Υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ενέργειας και Βουλευτή Ν. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Φραγκίσκου Παρασύρη, αναδεικνύεται το μείζον ζήτημα της παταγώδους αποτυχίας κα

Post
Πολιτική Πέμπτη 18.06.2026

Κ. Σπυριδάκη: Στη Βουλή η παρατεταμένη εκκρεμότητα στις κρίσεις Προϊσταμένων του Ε.Ο.Τ

Ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε η Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σπυριδάκη, αναδεικνύοντας τη σοβαρή και παρατεταμένη εκκρεμότητα στην ολοκλήρωση των κρίσεω

Post
Πολιτική Πέμπτη 18.06.2026

Στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη, η χρηματοδότηση έργων στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, τις απαράδεκτες στρεβλώσεις στην χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αναφορ