Image
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 11:29 Πολιτική

Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η Ελλάδα στα ζητήματα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων

Την καλύτερη αξιολόγηση μεταξύ των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) 2023, έχει η Ελλάδα.
Ειδικότερα, η χώρα μας, όπως και η Γερμανία, αξιολογήθηκε θετικά σε όλες τις δράσεις, υλοποιώντας ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπη χώρα σε κάποιες από αυτές, όπως επί παραδείγματι στην Ερασιτεχνική Αλιεία.
Πρόκειται για το επιστέγασμα συστηματικής δουλειάς που οφείλεται στους ερευνητές και το προσωπικό του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΛΚΕΘΕ και της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ.
Το Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων, είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αυτοτελές πολυετές πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε., ώστε να τεκμηριώνονται επιστημονικά οι επιλογές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Το κοινό Κοινοτικό Πλαίσιο, στόχο έχει τη συλλογή δεδομένων, απαραίτητων για την αξιολόγηση της κατάστασης των ιχθυαποθεμάτων, την αποδοτικότητα των διαφόρων τμημάτων του τομέα και των επιπτώσεων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στο οικοσύστημα.
Πηγή χρηματοδότησης είναι το Ενιαίο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Ελλάδα και Ιαπωνία διαθέτουν το 32% του παγκόσμιου στόλου και μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία»

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Ιαπωνίας για τη διαμόρφωση των εξελίξεων στην παγκόσμια ναυτιλία, τη διασφάλιση του ελεύθερου εμπορίου και την προστασία των οικονομιών και των κοινωνιών από τι

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, στο Ηράκλειο – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο και σειρά επίσημων επαφών (vid)

Στο Ηράκλειο έφτασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης με στόχο την προώθηση σημαντικών περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών έργων στην Κρ

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Κ. Σπυριδάκη: «Το Οροπέδιο Λασιθίου πλημμύρισε ξανά, η Ιεράπετρα αφέθηκε χωρίς σχέδιο και η Κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με προχειρότητα»

Με τις εικόνες ενός Οροπεδίου Λασιθίου που πλημμύρισε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και μιας Ιεράπετρας που κλήθηκε να διαχειριστεί εκατοντάδες μεταναστευτικές αφίξεις, ξεκίνησε την ομιλία της