Image
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 11:29 Πολιτική

Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η Ελλάδα στα ζητήματα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων

Την καλύτερη αξιολόγηση μεταξύ των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) 2023, έχει η Ελλάδα.
Ειδικότερα, η χώρα μας, όπως και η Γερμανία, αξιολογήθηκε θετικά σε όλες τις δράσεις, υλοποιώντας ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπη χώρα σε κάποιες από αυτές, όπως επί παραδείγματι στην Ερασιτεχνική Αλιεία.
Πρόκειται για το επιστέγασμα συστηματικής δουλειάς που οφείλεται στους ερευνητές και το προσωπικό του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΛΚΕΘΕ και της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ.
Το Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων, είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αυτοτελές πολυετές πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε., ώστε να τεκμηριώνονται επιστημονικά οι επιλογές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Το κοινό Κοινοτικό Πλαίσιο, στόχο έχει τη συλλογή δεδομένων, απαραίτητων για την αξιολόγηση της κατάστασης των ιχθυαποθεμάτων, την αποδοτικότητα των διαφόρων τμημάτων του τομέα και των επιπτώσεων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στο οικοσύστημα.
Πηγή χρηματοδότησης είναι το Ενιαίο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης – Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Υπουργό

Αναμφισβήτητα σημαντική εξέλιξη για τους παραγωγούς αποτελεί το άνοιγμα, τις επόμενες ημέρες, του συστήματος διορθώσεων των δηλώσεων ΟΣΔΕ, το οποίο θα παραμείνει σε λειτουργία έως τις 20 Αυγούστου, δί

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Απόψε η ανοιχτή συζήτηση του ΠΑΣΟΚ στη Χερσόνησο για το «Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού»

HΝομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση (Τ.Ο.) Χερσονήσου, σας προσκαλεί σήμερα στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση –

Post
Πολιτική Τρίτη 21.07.2026

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ και των εκλογών του 2027- Τι είπε ο Πρωθυπουργός

Η κυβέρνηση θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της ατζέντας τις μεταρρυθμίσεις, τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη στήριξη της μεσαίας τάξης, καθώς προετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕ