Image
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 10:39 Είς Υγείαν

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 13.07.2024

Το Σάββατο 13/07/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.
Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το καλοκαίρι οι ανάγκες σε αίμα παραμένουν διαρκείς και κάθε προσφορά είναι πραγματικά πολύτιμη.
Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή οικείων του.

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα.
Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών) και την δωρεά οργάνων.
Σημειώνεται ότι για την πληρέστερη ενημέρωση και ενδυνάμωση των αιμοδοτών πριν τις αιμοδοσίες, πραγματοποιούνται διαδικτυακά από τον «Αιματοκρήτη» «Αιμοδοτικές Συναντήσεις» (webinars), σε μέρες και ώρες που ανακοινώνονται στη σελίδα www.aimatocritis.gr

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και 6978247010 και e-mail: aimatocritis@hotmail.com

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 14.07.2025

Κι όμως, το άγχος της Δευτέρας είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο

Η «κατάθλιψη της Δευτέρας» δεν είναι απλώς ένα υποκειμενικό συναίσθημα, αλλά πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένη ως βιολογικό φαινόμενο. Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η Δευτέρα αφήνει ένα ξεχωρισ

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 13.07.2025

Καρδιά: 8 απρόσμενα σημάδια κινδύνου ότι δεν λειτουργεί φυσιολογικά

Χωρίς την καρδιά μας, δε θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε καμία λειτουργία του σώματος. Παρόλα αυτά, δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνουμε πάντα πότε υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να ελέγξουμε τις λειτου

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 12.07.2025

Σύφιλη: Άνοδος 65% στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σημαντική αύξηση της τάξης του 65% στα περιστατικά με σύφιλη από το 2020 έως το 2022 στην χώρα μας, διαπίστωσε μελέτη του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό πε