Image
Τρίτη 09 Ιουλίου 2024 13:23 Πολιτική

Πολύ αργά αντιλήφθηκε η Κυβέρνηση τα προβλήματα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Με αφορμή την βιαστική επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών στο Ηράκλειο, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 8 Ιουλίου, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, η Κυβέρνηση της ΝΔ «ανακαλύπτει» να σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του αεροδρομίου Ηρακλείου. Ενός αεροδρομίου που παρά το ότι εξυπηρετεί εκατομμύρια ξένων επισκεπτών, έχει αφεθεί στην τύχη του από την Κυβέρνηση της ΝΔ και χωρίς επαρκείς πόρους, χωρίς ουσιαστική υποστήριξη, λειτουργεί με το φιλότιμο των εργαζομένων του. Θα ήταν αστείο, αν αυτή η εικόνα του αεροδρομίου, η πρώτη και η τελευταία που αντικρίζει κάθε επισκέπτης, δεν είχε εκθέσει κατ’ επανάληψη την χώρα μας διεθνώς, μέσα από τις αξιολογήσεις των χρηστών.

Προβληματισμό δημιουργούν και τα μισόλογα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την επόμενη μέρα της έκτασης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν έκανε καμία αναφορά στο κομβικό έργο του ΒΟΑΚ, που με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις διχοτομεί την πόλη του Ηρακλείου και επιβαρύνει με διόδια όλους τους οδηγούς. Όπως δεν έκανε καμία αναφορά για τη σύνδεση του αεροδρομίου Καστελίου με μέσο σταθερής τροχιάς, ούτε για τη σύνδεσή του απ’ ευθείας με την Μεσαρά, ούτε για την ασφάλεια του αγωγού καυσίμων. Γιατί άραγε;».


Post
Πολιτική Τετάρτη 10.06.2026

Χρίστος Δήμας: Οι νέες υποδομές σχεδιάζονται με υψηλότερη ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση

H ανθεκτικότητα των υποδομών είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, κατά τη συμμετοχή του στο

Post
Πολιτική Τετάρτη 10.06.2026

Ελένη Βατσινά για τη Δομή Μεταναστών: «Ένας χρόνος χαμένος, χωρίς σχέδιο, χωρίς κριτήρια, χωρίς λύση για την Κρήτη»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου άσκησε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά, κατά τη συζήτηση του νομοσχε

Post
Πολιτική Τετάρτη 10.06.2026

Συγκροτήθηκε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος – Αναλυτικά τα μέλη ανά Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τη σύσταση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αντιπρόεδρος του Σώματος, Γιώργος Γεωργαντάς. Η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο της Βουλής,