Image
Τρίτη 09 Ιουλίου 2024 13:23 Πολιτική

Πολύ αργά αντιλήφθηκε η Κυβέρνηση τα προβλήματα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Με αφορμή την βιαστική επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών στο Ηράκλειο, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 8 Ιουλίου, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, η Κυβέρνηση της ΝΔ «ανακαλύπτει» να σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του αεροδρομίου Ηρακλείου. Ενός αεροδρομίου που παρά το ότι εξυπηρετεί εκατομμύρια ξένων επισκεπτών, έχει αφεθεί στην τύχη του από την Κυβέρνηση της ΝΔ και χωρίς επαρκείς πόρους, χωρίς ουσιαστική υποστήριξη, λειτουργεί με το φιλότιμο των εργαζομένων του. Θα ήταν αστείο, αν αυτή η εικόνα του αεροδρομίου, η πρώτη και η τελευταία που αντικρίζει κάθε επισκέπτης, δεν είχε εκθέσει κατ’ επανάληψη την χώρα μας διεθνώς, μέσα από τις αξιολογήσεις των χρηστών.

Προβληματισμό δημιουργούν και τα μισόλογα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την επόμενη μέρα της έκτασης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν έκανε καμία αναφορά στο κομβικό έργο του ΒΟΑΚ, που με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις διχοτομεί την πόλη του Ηρακλείου και επιβαρύνει με διόδια όλους τους οδηγούς. Όπως δεν έκανε καμία αναφορά για τη σύνδεση του αεροδρομίου Καστελίου με μέσο σταθερής τροχιάς, ούτε για τη σύνδεσή του απ’ ευθείας με την Μεσαρά, ούτε για την ασφάλεια του αγωγού καυσίμων. Γιατί άραγε;».


Post
Πολιτική Πέμπτη 16.07.2026

Β. Κικίλιας για Ραφήνα: «Περισσότερα πλοία, φθηνότερα εισιτήρια, πάνω απ’ όλα η ασφάλεια

Στη λειτουργία του λιμένα της Ραφήνας, στην ασφαλή εξυπηρέτηση της αυξημένης ακτοπλοϊκής κίνησης, στον ανταγωνισμό που έχει οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων και στη διαβούλευση που θα πραγματο

Post
Πολιτική Πέμπτη 16.07.2026

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ και η Πόπη Τσαπανίδου

Την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Πόπη Τσαπανίδου, συνεχίζοντας το κύμα αποχωρήσεων στελεχών του κόμματος. Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η κ. Τσαπ

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.07.2026

ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτή Συζήτηση στη Χερσόνησο για το «Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού»

HΝομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση (Τ.Ο.) Χερσονήσου, σας προσκαλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση