Image
Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024 22:03 Πολιτική

Συμμετοχή του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανου Γκίκα, στη συνάντηση εργασίας του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Mηχανικών

Σε συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Mηχανικών (ΙΕΕΕ) παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 8/7/2024, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας.

Η συνάντηση έγινε προς τιμήν του ευρέως αναγνωρισμένου αναλυτή ψηφιακής αποθήκευσης, επιχειρηματικού και τεχνολογικού Συμβούλου, Προέδρου της ΙΕΕΕ και της Coughlin Associates, Tom Coughlin και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πράσινη μετάβαση, στην ψηφιοποίηση, στην απο-ανθρακοποίηση, στην ηλεκτροδότηση-ηλεκτροφόρτιση των πλοίων στα λιμάνια κ.α.

Ο κ. Υφυπουργός αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τους διοργανωτές, κα Δέσποινα Τραυλού, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Slide2Open και Πρέσβειρα του Τμήματος Προτύπων IEEE στον ναυτιλιακό τομέα και τον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδη και Πρεσβευτή του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην Ελλάδα (ΙΜΟ), αναφέρθηκε στις πολιτικές και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προς αυτήν την κατεύθυνση και εξέφρασε την ισχυρή πεποίθηση ότι οι νέες τεχνολογίες και η πράσινη μετάβαση όχι μόνο θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τον διεθνή προσανατολισμό της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αλλά επιπλέον θα έχουν καταλυτικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου.

Post
Πολιτική Δευτέρα 21.09.2026

Παρέμβαση του Αλ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή για το ζήτημα των πολεοδομικών αδειών

Την ανάγκη για άμεση αποσαφήνιση των όρων έκδοσης αδειών εκτός σχεδίου δόμησης από τις Πολεοδομίες, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρο

Post
Πολιτική Δευτέρα 21.09.2026

ΒΟΑΚ: Στη Βουλή φέρνει ο Χάρης Μαμουλάκης τη διαμαρτυρία 27 Φορέων της Κρήτης

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης τη διαμαρτυρία για το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται από τα έργα στον ΒΟΑΚ όπως καταγράφεται σε κοινό δελτίο τύπου 27 Φορέων της

Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ασφαλής και ανθεκτικός – Καμία παρέμβαση στα ρέματα χωρίς πλήρη τεκμηρίωση και έλεγχο»

Σοβαρά ερωτήματα για την παρέμβαση σε ρέμα στη Σταλίδα, στην περιοχή της ανατολικής εξόδου της δεύτερης σήραγγας του υπό κατασκευή τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος–Μάλια, θέτει με Ερώτηση και Αίτηση