Image
Κυριακή 07 Ιουλίου 2024 01:29 Αθλητικά

Ολλανδία – Τουρκία 2-1: Πρόκριση-θρίλερ με ανατροπή μέσα σε 6 λεπτά

Η Τουρκία προηγήθηκε με τον Ακαϊντίν, η Ολλανδία όμως κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ντε Φράι στο 70′ και στο 76′ πέρασε μπροστά με 2-1 χάρη σε αυτογκόλ του Μουλντούρ, παίρνοντας την πρόκριση για τους «4» του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, χάρη και στη μεγάλη απόκρουση του Φερμπρούχεν στις καθυστερήσεις.

Ο αγώνας θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για τους Ολλανδούς αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ντεπάι βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, το τελείωμά του όμως δεν ήταν καλό. Η ευκαιρία, επομένως, χάθηκε και η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν συνέχισε να προσπαθεί για κάτι καλό επιθετικά, με τους Τούρκους, από την άλλη πλευρά, να είναι κυρίως σε θέση άμυνας.

Μετά το πρώτο 20λεπτο όμως, στο οποίο δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση πλην αυτής του Ντεπάι στην έναρξη, η ομάδα του Βιντσέντο Μοντέλα άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση δίνοντας στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελε. Οι Τούρκοι είχαν περισσότερη ένταση, περισσότερο ενθουσιασμό και είχαν και δεκάδες χιλιάδες οπαδούς να έχουν μετατρέψει σε… εντός έδρας το ματς.

Έτσι, άρχισαν να επισκέπτονται την αντίπαλη περιοχή και σε μία από αυτές τις επισκέψεις ήρθε και το γκολ: Στο 35′ ο Γκιουλέρ έκανε ωραία σέντρα και ο Ακαϊντίν, ο οποίος από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο ήταν ως δανεικός στον Παναθηναϊκό, έκανε με κεφαλιά το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ένα γκολ που έδωσε κι άλλα πίστη στην Τουρκία που δεν ένιωσε κάποια απειλή ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το δεύτερο να αρχίζει με την Ολλανδία να πιέζει και να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 51′ με την κεφαλιά-πάσα του Βέγκχορστ για τον Ντεπάι, ο οποίος ήταν σε θέση για γκολ αλλά δεν βρήκε τη μπάλα…

Η ευκαιρία, επομένως, χάθηκε για τους Οράνιε, οι οποίοι λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στο 56′ στάθηκαν τυχεροί με το δοκάρι του Γκιουλέρ σε εκτέλεση φάουλ με πολύ δυνατό σουτ, αγγίζοντας το 0-2.

Η Τουρκία έγινε ξανά επικίνδυνη στο 65′ με το δυνατό σουτ του Γιλντίζ αλλά ο Φερμπρούχεν απέκρουσε και λίγα λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση: Σέντρα του Ντεπάι στο 70′, κεφαλιά του Ντε Φράι και η μπάλα στα δίχτυα του Γκιουνόκ για το 1-1.

Οι Τούρκοι άρχισαν να χάνουν τη σιγουριά τους, οι Ολλανδοί πήραν τα πάνω τους και με οδηγό τον ενθουσιασμό κατάφεραν να σκοράρουν ξανά λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 76′, όταν ο Ντούμφρις έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μουλντούρ στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1!

Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία δεν τα παράτησε και στο 85′ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με το πλασέ του Γιοκουσλού μετά το γύρισμα από αριστερά και ενώ ο Φερμπρούχεν ήταν εκτός θέσης αλλά ο Φαν Ντε Φεν κατάφερε να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Φράι βρήκε όσο έπρεπε τη μπάλα σε πλασέ του Ακτούρκογλου για να τη στείλει κόρνερ.

Η ομάδα του Μοντέλα συνέχισε να πιέζει και στο 91′ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με την κοντινή προσπάθεια του Καντίογλου αλλά ο Φερμπρούχεν έκανε μεγάλη απόκρουση εξ επαφής και έστειλε την Ολλανδία στον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (73′ Φαν Ντε Φεν), Σχάουτεν, Σίμονς (87′ Ζίρκζε), Ράιντερς (73′ Φέρμαν), Μπέρχβαϊν (46′ Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (87′ Φρίμπονγκ).

Τουρκία: Γκιουνόκ, Μούλντουρ (82′ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82′ Τοσούν), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Εζτζάν (77′ Γιοκουσλού), Αϊχάν (89′ Καντίογλου), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77′ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ.

newsbeast.gr
Post
Αθλητικά Τετάρτη 22.10.2025

El Confidencial: Ο διαιτητής κατέστρεψε το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός. Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών

Έντονη κριτική από τον ισπανικό Τύπο για τον Ελβετό Ουρς Σνάιντερ – Οργή και στη UEFA για τα διαιτητικά λάθη Η ισπανική εφημερίδα El Confidencial εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ελβετού διαιτ

Post
Αθλητικά Τρίτη 21.10.2025

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη βαριά ήττα με 6-1 από τη Μπαρτσελόνα. Έξαλλοι για τη διαιτησία Σνάιντερ

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη βαριά ήττα με 6-1 από τη Μπαρτσελόνα στο «Μονζουίκ» για την 3η αγωνιστική του Champions League — ένα αποτέλεσμα που σημαδεύτηκε από τη διαιτησία του Ελβετού Ο

Post
Αθλητικά Παρασκευή 17.10.2025

Στο Μαλεβίζι Σάββατο και Κυριακή οι Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες 33α Καζαντζάκεια

Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Μαλεβιζίου της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025 οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ποδηλασίας “33α