Image
Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 17:51 Είς Υγείαν

Έρχονται ανατιμήσεις σε 461 φάρμακα

Αυξάνονται οι τιμές σε 461 φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με αιτήματα που έχουν υποβληθεί στον ΕΟΦ από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις φαρμακοβιομηχανίες, πρωτότυπα και γενόσημα των οποίων οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές θα αυξηθούν: π.χ. φάρμακο παθήσεων αίματος και θρέψης που φτάνει στον καταναλωτή στο 1,42 ευρώ θα ανέλθει στο 1,65 ευρώ. Έχουν προταθεί όμως για αύξηση τιμής και φάρμακα με τιμές άνω των 200 ευρώ, ακόμα και άνω των 1.000 ευρώ. Η λίστα έχει αναρτηθεί στο site του ΕΟΦ και είναι προς διαβούλευση έως τις 28 Ιουνίου.

Απόσυρση γενοσήμων από την Ινδία
Την ίδια στιγμή ο ΕΜΑ ανακοίνωσε την απόσυρση εκατοντάδων γενοσήμων ινδικής παραγωγής γιατί βασίστηκαν σε αναξιόπιστες μελέτες βιοϊσοδυναμίας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου εξήγησε ότι πρόκειται για περίπου 400 αντίγραφα φαρμάκων και ότι στην Ελλάδα αφορά μόνο 35 γενόσημα. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τα συγκεκριμένα γενόσημα θα πρέπει να ενημερωθούν από τον ΕΟΦ, όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Πάνω από 1 δισ. για Εθνικό Ταμείο Καρκίνου
Η δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου για τον Καρκίνο έπεσε στο «τραπέζι» των προτάσεων σε ημερίδα που διοργανώθηκε από τη βιοφαρμακευτική BMS, το Ινστιτούτο Οικονομικών Υγείας, την ΕΟΠΕ, την ΕΛΛΟΚ και το ΣΦΕΕ, με τον επίκουρο καθηγητή Οικο – νομικών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστα Αθανασάκη, να επισημαίνει ότι ένα 8% της συνολικής δαπάνης υγείας στη χώρα μας αφορά τη διαχείριση του καρκίνου.

Το ποσό αυτό ανέρχεται στο 1,35 δισ. ευρώ, όταν στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. φτάνει στο 9% με 9,5%. Κατά την άποψή του μπορούμε να επιτύχουμε την ενίσχυση της ογκολογικής φροντίδας μέσω της δημιουργίας ενός Εθνικού Ταμείου για τον Καρκίνο, το οποίο θα ξεκινήσει με έναν προϋπολογισμό 1,4 δισ., ποσό που μπορεί να βρεθεί με τη βοήθεια νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως φόροι υπέρ υγείας και φόροι σε προϊόντα που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Naftemporiki.gr
Post
Είς Υγείαν Κυριακή 29.03.2026

Ύπνος μετά τα 50: Γιατί αλλάζει και πώς θα ξαναβρείτε την ξεκούρασή σας

Οι διακοπές μέσα στη νύχτα και οι εξάψεις δεν είναι τυχαίες. Πώς οι φυσιολογικές μεταβολές επηρεάζουν τις γυναίκες και ποιες μικρές συνήθειες κάνουν τη διαφορά. Για πολλές γυναίκες, η συμπλήρωση της

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 27.03.2026

Φεστιβάλ Υγείας & Δημιουργικότητας: Παγκόσμια Δράση για την Καθολική Υγειονομική Κάλυψη, 1 Απριλίου στο Πάρκο Παπανδρέου

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας Δήμου Κηφισιάς κ. Χρήστος Λούμπιας, σας προσκαλ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 27.03.2026

ΔΕΑΠ: Διάλεξη με θέμα «Υγιείς σχέσεις και όρια»

Οι υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις και ειδικότερα σε σχέση με τη διατήρηση των ορίων είναι το θέμα της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) το