Image
Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 20:17 Πολιτική

Δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσίασε ο Τσίπρας: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ+ ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση κεντροαριστεράς

Tην ώρα που οι διεργασίες στην κεντροαριστερά συνεχίζονται, το Ινστιτούτο «Αλέξης Τσίπρας» παρουσίασε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τη Metron Analysis σχετικά με το μέλλον του κεντροαριστερού χώρου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της δημοσκόπησης, 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%) απ’ όλα τα κόμματα πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων σε ένα ενιαίο σχήμα.


Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν σύμπραξη των δύο κομμάτων.

Επιπρόσθετα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57% εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δημιουργεί ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, έναντι ποσοστού 42%, που πιστεύουν το αντίθετο.


Όσο για τις πολιτικές δυνάμεις, που ενισχύθηκαν στη χώρα μας, η άκρα δεξιά συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας – και μάλιστα με ποσοστό 45%, ενώ ακολουθεί η δεξιά με 25%.

newsbeast.gr

Post
Πολιτική Πέμπτη 16.04.2026

Χάρης Μαμουλάκης: Η τέχνη της απάτης, με ντοκουμέντα

Καυτηριάζοντας την ειρωνική, αλλά και αλαζονική στάση του νέου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε χωρίς ντροπή ότι επιλέχθηκε στην θέση του ειδι

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.04.2026

Μετάβαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια στην Πρίστινα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 16 Απριλίου 2026, στην Πρίστινα. Ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί την έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ) στις εγκαταστά

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.04.2026

Στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη η διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών του Νόμου Κατσέλη

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, το αίτημα επίσπευσης της καθαρογράφησης και ρητής γνωστοποίησης της καταληκτικής ημερομηνί