Image
Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 19:17 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξήσεις μισθών, ακρίβεια, παιδεία και υγεία οι προτεραιότητές μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (15.6.2024) η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή.

«Οι πολίτες μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο νέο υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας εκτενή αναφορά στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

«Το 41% των πρόσφατων εθνικών εκλογών εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και αυτό δεν αλλάζει, αλλά υποχωρεί από το προσκήνιο. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει κατάματα τις αδυναμίες της και τις ξεπερνά. Οι πολίτες μας έστειλαν ένα μήνυμα πατήστε γκάζι και όχι φρένο, δεν πιστεύουμε στα λεφτόδεντρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, οι αυξήσεις μισθών, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η παιδεία και η υγεία θα είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα επιτελείο μάχης για να έχουμε έναν ορατό σκοπό και αποτελέσματα», είπε ο πρωθυπουργός για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

«Στο χέρι μας είναι να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ψηφιακό τέλος συναλλαγών, β) Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, εκσυγχρονισμός των θυγατρικών του και σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους, β) Μεταμόσχευση ιστών και κυττάρων, γ) Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας.

Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της πορείας υλοποίησης και εισήγηση για την έγκριση επικαιροποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025.

Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της ετήσιας έκθεσης Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης.

Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των έργων: α) Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Λέσβου, β) Κατασκευή έργων ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, γ) Επέκταση Ιόνιας Οδού: Τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά.

Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών, -Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Ουδετερότητα.

πηγή: newsit.gr


Post
Πολιτική Σάββατο 10.10.2026

Παρέμβαση της Ελένης Βατσινά για τις μονογονεϊκές οικογένειες

Την ανάγκη να θεσπιστεί ενιαίο και ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τις μονογονεϊκές οικογένειες αναδεικνύει με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνι

Post
Πολιτική Παρασκευή 09.10.2026

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας στα Χανιά στο πλαίσιο των ΜΟΕ

Ο νέος γύρος συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας διεξήχθη σήμερα, 9 Οκτωβρίου 2026, στα Χανιά. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Εθ

Post
Πολιτική Παρασκευή 09.10.2026

Χάρης Μαμουλάκης: Τι απέγιναν οι ελληνικές διεκδικήσεις από τη Βουλγαρία, για τα κειμήλια και τις σορούς των Κολοκοτρώνη και Βελισσαρίου;

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης το ζήτημα των ελληνικών διεκδικήσεων από τη Βουλγαρία για την επιστροφή κειμηλίων και τον επαναπατρισμό των σορών των Ταγματαρχών Γε