Image
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 21:21 Βλέπω/Ακούω

Σε ελληνική πόλη η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη – Πού έσπασε ρεκόρ ο υδράργυρος

 Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας σημειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα, καθώς ο καύσωνας σαρώνει όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, στη Σπάρτη «έλιωσαν τα τσιμέντα», με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 43,1 Κελσίου.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα
Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρού, που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειώνονται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Ειδικότερα για την Αττική επισημαίνεται ότι την Πέμπτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41-42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Συγκεκριμένα:

την Τετάρτη (12-6-2024) η θερμοκρασία θα φτάσει:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά στους 37-39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 40 βαθμούς,

β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 38-40 βαθμούς,

γ. στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41-42 βαθμούς και κατά τόπους τους 43 βαθμούς,

δ. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38-39 βαθμούς, τοπικά στην Κρήτη τους 40-42 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου,

ε. στην Αττική τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Την Πέμπτη (13-6-2024) οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και ως προς τις μέγιστες αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μόνο στα βορειοδυτικά.
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 36-37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 39 με 41 βαθμούς με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 με 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 40 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41 με 42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Την Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ αναμένεται μεταβολή του καιρού στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σάββατο η θερμοκρασία θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

newsbeast.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 04.11.2026

Στους δρόμους αύριο μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Νέα κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη, στις 11:00, στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 04.11.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 4/11/26

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες. Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Β

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 03.11.2026

Με επιτυχία η εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής στο Δημαρχείο Κηφισιάς

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Κατανοώντας τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής" πραγματοπoίησαν η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Ημέρας «ΕλπιΖώ» του Ε.Π.Α.Ψ.Υ. την Παρασκευή