Image
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 21:21 Βλέπω/Ακούω

Σε ελληνική πόλη η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη – Πού έσπασε ρεκόρ ο υδράργυρος

 Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας σημειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα, καθώς ο καύσωνας σαρώνει όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, στη Σπάρτη «έλιωσαν τα τσιμέντα», με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 43,1 Κελσίου.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα
Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρού, που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειώνονται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Ειδικότερα για την Αττική επισημαίνεται ότι την Πέμπτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41-42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Συγκεκριμένα:

την Τετάρτη (12-6-2024) η θερμοκρασία θα φτάσει:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά στους 37-39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 40 βαθμούς,

β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 38-40 βαθμούς,

γ. στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41-42 βαθμούς και κατά τόπους τους 43 βαθμούς,

δ. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38-39 βαθμούς, τοπικά στην Κρήτη τους 40-42 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου,

ε. στην Αττική τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Την Πέμπτη (13-6-2024) οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και ως προς τις μέγιστες αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μόνο στα βορειοδυτικά.
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 36-37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 39 με 41 βαθμούς με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 με 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 40 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41 με 42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Την Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ αναμένεται μεταβολή του καιρού στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σάββατο η θερμοκρασία θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

newsbeast.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 28.10.2025

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 σηματοδοτεί τη διαχρονική αντίσταση όλων των Ελλήνων στον φασισμό και την υποδούλωση. Η ηρωική επέτειος του ΟΧΙ, την οποία τιμάμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα, φανέρωσ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 28.10.2025

Νίκος Χαρδαλιάς: «Το διαχρονικό “ΟΧΙ” των Ελλήνων μας δείχνει τον δρόμο της ευθύνης, της αξιοπρέπειας και της συλλογικής δύναμης»

Στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου παρακολούθησε τη δοξολογία και ακολούθως την παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 28.10.2025

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για την εθνική επέτειο του Όχι

Η 28η Οκτωβρίου είναι Ημέρα Εθνικής Ανάτασης και Ενότητας για όλο τον Ελληνισμό και το αξιακό της φορτίο σφραγίζει την ακατανίκητη θέλησή του για το αγαθό της Ελευθερίας. Ο ελληνικός λαός ύψωσε το μ