Image
Πέμπτη 06 Ιουνίου 2024 18:36 Παράδοση

Ξεκίνησε το σεμινάριο «Cultural Heritage School 3» παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και του Περιφερειάρχη Κρήτης (vid)

Στην έναρξη του εργασιών του σεμιναρίου με τίτλο «Cultural Heritage School 3» που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων - ICOM στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Το Σεμινάριο αφορά στην κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της στην πολιτιστική κληρονομιά. Ειδικότερα θα αναλυθούν οι κλιματικοί κίνδυνοι για την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και οι δείκτες που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση κινδύνου. Θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διαμορφώσουν, με την κατάλληλη διεπιστημονική υποστήριξη, σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της για επιλεγμένο αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα. To πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εισηγητές θα είναι Έλληνες και Αμερικάνοι ειδικοί επιστήμονες (επισυνάπτεται το προκαταρκτικό πρόγραμμα). Γλώσσες εργασίας θα είναι η ελληνική και η αγγλική.
Το Σεμινάριο παρακολουθούν περίπου 50 συμμετέχοντες, διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς και άλλοι εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα και από άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/JERe0GTH1lI

Πηγή: poo.gr
Post
Παράδοση Τετάρτη 14.10.2026

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 14/10/26

Σήμεραγιορτάζουν οι: Γερβάσιος, Γερβασία, Ναζάριος, Ιγνάτιος, Ιγνατία. Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος, Άγιος Κοσμάς ο Μελωδός επίσκοπος Μαϊουμά, Οσία Παρ

Post
Παράδοση Τρίτη 13.10.2026

«Τα Ενετικά Τείχη της Candia – Το μέγιστο μνημείο του Ηρακλείου» στη Λέσχη Ανάγνωσης την Πέμπτη

Συνεχίζεται την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, η Λέσχης Ανάγνωσης «Καφές και Βιβλία», στο ΜΑΡΙΝΑ Café Restaurant, όπου θα φιλοξενηθεί η γνωστή ξεναγός και ιστορικός συγγραφέας Α

Post
Παράδοση Δευτέρα 12.10.2026

Ερωτόκριτος για 2 του Βιτσέντζου Κορνάρου- Από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το κορυφαίο αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης, τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε διασκευή, σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσικ