Image
Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 22:20 Βλέπω/Ακούω

Επίσημο: Ηλεκτρονικά ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Με χρήση ηλεκτρονικών μέσων θα διεξαχθεί ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ ο οποίος προγραμματίζεται για το 2025. Η υλοποίηση αυτή ενέχει αρκετές δυσκολίες -τόσο τεχνικές όσο και οργανωτικές- καθώς ο όγκος των συμμετεχόντων αναμένεται να είναι και αυτή τη φορά τεράστιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό του 2023 δήλωσαν συμμετοχή περίπου 108.000 υποψήφιοι ενώ προς εξέταση προσήλθαν περίπου οι 77.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ εξετάζει το σενάριο οι εξετάσεις να μην γίνουν την ίδια ημέρα για όλους τους υποψηφίους αλλά οι υποψήφιοι να καλούνται σε μικρά γκρουπ. Σε αυτή την περίπτωση τα θέματα που θα διαγωνίζονται δεν θα είναι κοινά για όλους, αλλά θα έχουν κοινή βάση / λογική. 

Εξάλλου, το υπουργείο Εσωτερικών φρόντισε να «κλείσει τα στόματα» όσων μπορεί να διαμαρτυρηθούν για τα θέματα, απαγορεύοντας τη δημοσιοποίηση τους. Έτσι στον δεύτερο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό δεν θα γίνουν γνωστά ούτε τα θέματα αλλά ούτε και οι απαντήσεις τους, αφήνοντας τους υποψήφιους να αγωνιούν καθώς δεν θα μπορούν να υπολογίσουν τη βαθμολογία τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού θα καλυφθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων που θα εγκρίνει το υπουργείο Εσωτερικών για τα έτη 2025 και 2026.

Τα θέματα του διαγωνισμού

Ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα πρότυπα του πρώτου. Η ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται δεξιότητες όπως γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, η αντιληπτική ταχύτητα και η ακρίβεια, o επαγωγικός και παραγωγικός συλλογισμός καθώς και ένα σύνολο σαφώς ορισμένων και παρατηρήσιμων εργασιακών συμπεριφορών που, βάσει επιστημονικών ερευνών, σχετίζονται με την επιτυχημένη απόδοση στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και, ειδικότερα, με το Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων του ν. 4940/2022. 

Παράλληλα για να μπορει ο υποψήφιος να κατανοήση την βάση των εργασιακών μότιβων θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί και σε διαφορα μέρη των ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 

Την ύλη θα την βρείτε στην goLearn

Πιο αναλυτικά, η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων και για την τρίτη ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις ενότητες δοκιμασιών (τεστ):

  • Γλωσσικός και Παραγωγικός Συλλογισμός
  • Μαθηματικός και Επαγωγικός Συλλογισμός
  • Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων (Προϋποθέτει γενικές γνώσεις

Πηγή: proson.gr

 


Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 04.05.2026

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Have Your Say on Europe» για την Ημέρα της Ευρώπης

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Have Your Say on Europe», η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του διαλ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 04.05.2026

Πεντέλη: Δυναμική Εκπαιδευτική Ημερίδα για Εθελοντές Πυροσβέστες και Πολιτικής Προστασίας

Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης και τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, συνδιοργάνωσε με την οργάνωση OLAMAID, εκπαιδευτική ημερίδα

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 04.05.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους για τη μείωση του ενεργειακού κόστους σε όλη την Αττική»

Τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων και του Δημοτικού Καταστήματος Νέας Περάμου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Δήμαρχο Μεγαρέων