Image
Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 18:38 Πολιτική

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Λήμνο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο. Στο κλιμάκιο μετείχαν ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Σάμου Χαράλαμπος Στεφανάδης και η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λήμνου Μαρία Ρούσσου.

Την πρώτη μέρα, ο κ. Καιρίδης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Άγγελο Βλάττα στο Επαρχείο της Μύρινας και στη συνέχεια με τη Δήμαρχο Λήμνου Ελεωνόρα Γεώργα. Το απόγευμα επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό της Λήμνου και περιηγήθηκε στον παραλιακό χώρο όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, ενώ το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Τη δεύτερη μέρα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε την Ταξιαρχία της Λήμνου και στη συνέχεια μετέβη στο Μούδρο και την Ατσική όπου επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις. Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, Κωνσταντίνο Σινάνη.

Μιλώντας σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Καιρίδης επισήμανε:

«Στις 9 Ιουνίου πρέπει να αποφασίσουμε. Θέλουμε την ισχυρή Ελλάδα στην ισχυρή Ευρώπη ή θέλουμε “να το διαλύσουμε το μαγαζί”; Αν θέλουμε να το διαλύσουμε, ας πάμε να ψηφίσουμε τη διαμαρτυρία, τον λαϊκισμό, το άκρο. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι καλύτερα και ότι το εθνικό μας συμφέρον εξυπηρετείται αν είμαστε μόνοι απέναντι στην Τουρκία, μόνοι απέναντι στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μόνοι απέναντι στην ενεργειακή κρίση ή την ψηφιακή μετάβαση. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα αν είμαστε μέλος ενός ισχυρού γκρουπ, μιας ισχυρής οικογένειας για την οποία παλεύουμε».

Αναφερόμενος στη Visa express, ο κ. Καιρίδης δήλωσε: «Η Λήμνος παραδοσιακά δεν είχε τις σχέσεις που είχε η Λέσβος με το Αϊβαλί και η Χίος με το Τσεσμέ, οπότε υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες. Δεν υπάρχει οργανωμένη πύλη εξόδου από την τουρκική πλευρά, την οποία εμείς παλεύουμε να δημιουργήσουμε. Ο στόχος είναι μέσα στο 2024 να εφαρμοστεί και στη Λήμνο η Visa express».

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.01.2026

Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών δείχνει πως με πρόσχημα τη «διαφάνεια» ενισχύεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του κράτους (vid)

Με πρόσχημα την ανάγκη διαφάνειας και αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης η κυβέρνηση ενισχύει τον αντιδραστικό αντιλαϊκό χαρακτήρα του αστικού επιτελικού κράτους, προκειμένου να προσαρμόσει τον Δημόσι

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.01.2026

Η υποχρεωτική εφαρμογή ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής σε όλους τους πωλητές λαϊκών αγορών, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι των λαϊκών αγορών αναδεικνύει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως αναφορά σχετ

Post
Πολιτική Πέμπτη 15.01.2026

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στη Βρίσα Λέσβου

Υπεγράφη, σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση του έργου για την κατασκευή νέων κτηρίων που θα στεγάσουν το 3θέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και το μονοθέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο στ