Image
Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 18:38 Πολιτική

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Λήμνο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο. Στο κλιμάκιο μετείχαν ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Σάμου Χαράλαμπος Στεφανάδης και η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λήμνου Μαρία Ρούσσου.

Την πρώτη μέρα, ο κ. Καιρίδης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Άγγελο Βλάττα στο Επαρχείο της Μύρινας και στη συνέχεια με τη Δήμαρχο Λήμνου Ελεωνόρα Γεώργα. Το απόγευμα επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό της Λήμνου και περιηγήθηκε στον παραλιακό χώρο όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, ενώ το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Τη δεύτερη μέρα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε την Ταξιαρχία της Λήμνου και στη συνέχεια μετέβη στο Μούδρο και την Ατσική όπου επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις. Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, Κωνσταντίνο Σινάνη.

Μιλώντας σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Καιρίδης επισήμανε:

«Στις 9 Ιουνίου πρέπει να αποφασίσουμε. Θέλουμε την ισχυρή Ελλάδα στην ισχυρή Ευρώπη ή θέλουμε “να το διαλύσουμε το μαγαζί”; Αν θέλουμε να το διαλύσουμε, ας πάμε να ψηφίσουμε τη διαμαρτυρία, τον λαϊκισμό, το άκρο. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι καλύτερα και ότι το εθνικό μας συμφέρον εξυπηρετείται αν είμαστε μόνοι απέναντι στην Τουρκία, μόνοι απέναντι στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μόνοι απέναντι στην ενεργειακή κρίση ή την ψηφιακή μετάβαση. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα αν είμαστε μέλος ενός ισχυρού γκρουπ, μιας ισχυρής οικογένειας για την οποία παλεύουμε».

Αναφερόμενος στη Visa express, ο κ. Καιρίδης δήλωσε: «Η Λήμνος παραδοσιακά δεν είχε τις σχέσεις που είχε η Λέσβος με το Αϊβαλί και η Χίος με το Τσεσμέ, οπότε υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες. Δεν υπάρχει οργανωμένη πύλη εξόδου από την τουρκική πλευρά, την οποία εμείς παλεύουμε να δημιουργήσουμε. Ο στόχος είναι μέσα στο 2024 να εφαρμοστεί και στη Λήμνο η Visa express».

Post
Πολιτική Τρίτη 15.09.2026

Τα διόδια στον ΒΟΑΚ στο επίκεντρο νέας Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χάρη Μαμουλάκη

Τα διόδια στον ΒΟΑΚ βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του ανεξάρτητου Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος ζητάει με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Υπουργό

Post
Πολιτική Δευτέρα 14.09.2026

Αγρότες: Καθυστερήσεις από το 2020 στην εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών και στην επιστροφή χρημάτων από τον e-ΕΦΚΑ

Με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες για την επιτάχυνση και την αυτο

Post
Πολιτική Δευτέρα 14.09.2026

Χάρης Μαμουλάκης: Στο σκοτάδι τα στοιχεία για την ασφάλεια των γεφυρών

Ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γέφυρες της χώρας ζητάει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Υπουργό Υποδομών & Μετ