Image
Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 11:23 Παράδοση

Ηράκλειο: Tιμήθηκε από τις αρχές του τόπου η 83η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης (vid)

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο τιμήθηκε από τις αρχές του τόπου η 83η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από: τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, την Υποπρόξενο Μ. Βρετανίας Αριστέα Χουρδάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τη Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, φορέων, και ενώσεων αποστράτων.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των τεσσάρων συμμαχικών κρατών Ελλάδας, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/O0c8xAmg_8E

poo.gr
Post
Παράδοση Παρασκευή 13.03.2026

Σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου στους Ιερούς Ναούς όλης της χώρας, η ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών

Οι Γ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου είναι μια από τις σημαντικές ακολουθίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τελούνται την τρίτη Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και αποτελούν μέρος του Ακάθιστου Ύμνου, ενός ύμν

Post
Παράδοση Παρασκευή 13.03.2026

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 13/3/26

Σήμερα ειναι η Γ' Χαιρετισμοί και τιμάται η μνήμη του Αγίου Λεάνδρου του Ισπανού, του Αγίου Μάριου, της Οσίας Ευφρασίας και η Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού, Πατριάρχου Κω

Post
Παράδοση Πέμπτη 12.03.2026

Για τον Γιώργο Ανεμογιάννη οι επόμενες «Μικρές Ιστορίες της Πόλης» στο Ηράκλειο

«Γιώργος Ανεμογιάννης: Σε τρεις Πράξεις και δύο Ιντερμέδια» είναι ο τίτλος της ομιλίας της διαχειρίστριας έργων Ψηφιακού Πολιτισμού και τ. Διευθύντριας Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη Βαρβάρας Τ