Image
Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 18:15 Ειδήσεις

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Ανάπτυξης, βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα Ιωάννινα. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, η Πρόεδρος Ελένη Σταμάτη και στελέχη της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Την πρώτη μέρα, ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα και τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη. Σε όλες τις συναντήσεις επισήμανε την έμφαση που δίνει η Κυβέρνηση στην επαναβιομηχάνιση της Ηπείρου και την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων έργων στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ο κ. Σκρέκας παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τη θεμελίωση του νέου σύγχρονου κτηρίου του Ιατροβιολογικού Ινστιτούτου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Ένα έργο που, όπως τόνισε, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας και περιορίζοντας το φαινόμενο του brain drain.

Ακολούθως, συνάντησε νέες και νέους μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και μέλη της τοπικής ΔΕΕΠ, τους ανθρώπους που αποτελούν την «καρδιά» της Παράταξης.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στα Ιωάννινα, ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε τοπικές πτηνοτροφικές μονάδες που στηρίζουν την τοπική κοινωνία με χιλιάδες θέσεις εργασίας και συνολικά την ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σταθερά βήματα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ενισχύει ακόμη περισσότερο τη μεταποίηση, μεγεθύνοντας την παραγωγική βάση της χώρας. Συναντήθηκε, επίσης, με μέλη παραγωγικών και επιμελητηριακών φορέων της πόλης.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας συμμετείχε σε διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που έχει κάνει τις μεγάλες επιλογές ώστε σήμερα η Ελλάδα να έχει σταθερό και ασφαλές παρόν, αλλά και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Βασικό προτέρημα της Παράταξής μας είναι ότι πάντα λέμε την αλήθεια στους πολίτες ακόμα και όταν αυτή δεν είναι αρεστή. Γι’ αυτό το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό το 2023 η Παράταξή μας κέρδισε πάλι με μια διαφορά που δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά από τη Μεταπολίτευση και μετά. Πάντα, η Νέα Δημοκρατία βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Αυτό μας διαχωρίζει από τις υπόλοιπες Παρατάξεις που βρέθηκαν στη διακυβέρνηση του τόπου στο παρελθόν. Δεν εφησυχάζουμε όμως.

Η Ελλάδα την τελευταία πενταετία έχει κάνει βήματα προόδου. Το 2019 παραλάβαμε μια χώρα προτελευταία στην ανάπτυξη, με ανεργία στο 17%. Καταφέραμε μέσα σε λίγα χρόνια να βρισκόμαστε μεταξύ των τριών πρώτων χωρών σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, η ανεργία να είναι σε μονοψήφιο νούμερο και η Ελλάδα σήμερα να αναγνωρίζεται διεθνώς για όσα επιτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα και να παρουσιάζεται ως παράδειγμα προς μίμηση.

Με ισχυρή πολιτική βούληση, οργανωμένο σχέδιο και σταθερά βήματα δημιουργούμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, για όλες τις νέες και όλους τους νέους. Θέλουμε οι νέοι μας να μείνουν στον τόπο τους, να παράγουν έργο εδώ και να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους.

Έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ως Έλληνες ότι μπορούμε να γράψουμε χρυσές σελίδες ιστορίας. Αυτό μπορούμε να κάνουμε και στο μέλλον. Στις 9 Ιουνίου δίνουμε ακόμα μια μεγάλη εθνική και ευρωπαϊκή μάχη. Στις 9 Ιουνίου θα γράψουμε μια νέα σελίδα.

Η ψήφος για τις ευρωεκλογές του 2024 είναι ψήφος ευθύνης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για το κοινό μας μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Παρούσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την ήπειρό μας, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ας αξιοποιήσουμε την ψήφο μας με τον καλύτερο τρόπο».

Post
Ειδήσεις Τρίτη 11.06.2024

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές τιμήθηκε η μνήμη των Αντιστασιακών στο σαμποτάζ του αεροδρομίου Ηρακλείου τον Ιούνιο του 1942

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος-Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Νικηφόρος Κουνάλης και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στα μν

Post
Ειδήσεις Τρίτη 11.06.2024

Συνάντηση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νέους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχε το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τη νέα ευρωομάδα, παρουσίασε

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 10.06.2024

Ευρωπαϊκές εκλογές 2024: επικαιροποιημένη πρόβλεψη κατανομής εδρών στο Κοινοβούλιο

Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη για τη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου με βάση τα τελικά και προσωρινά αποτελέσματα σε 26 χώρες και τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις για την Ιρλανδία. Η πρόβλεψη βασίζεται σ