Image
Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 17:13 Παράδοση

Λαϊκοί Χοροί από την Αυστρία και την Κρήτη

Η Κρήτη συναντά την Αυστρία σ’ ένα πρωτότυπο χορευτικό αντάμωμα στις 18 και 19 Μαΐου στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης με ώρα έναρξης στις 20.00.
Το συγκρότημα SCHUHPLATTERN MÖTZ, φιλοξενούμενο από την Paralos Lifestyle Beach, συμπράττει με το συγκρότημα του Βασίλη Πιλάλη σε δυο εξαιρετικές παραστάσεις στο Ηράκλειο, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει τους περίφημους χορούς από το Τυρόλο της Αυστρίας και τις ομοιότητές τους με τους κρητικούς χορούς.
Η ίδια παράσταση θα φιλοξενηθεί και στο καθιερωμένο Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών στο MÖTZ της Αυστρίας στις 15 Σεπτεμβρίου 2024, μεταφέροντας χορευτικά την Κρήτη στην καρδιά της Ευρώπης.
Η ιδέα για την χορευτική αυτή σύμπραξη γεννήθηκε σε μία συνάντηση της τέως Προξένου της Αυστρίας στην Κρήτη, κας Ροσβίτας Μπαντουβά με την αυστριακή συμμαθήτριά της κα Anni Jaglitsch, όπου διαπιστώθηκαν οι ομοιότητες στα χορευτικά βήματα των δύο περιοχών και αποφάσισαν να οργανώσουν μια χορευτική εκδήλωση με κρητικά και τυρολέζικα χορευτικά συγκροτήματα.
Η ιδέα βρήκε αμέσως ανταπόκριση από την Αντιπεριφεριάρχη Πολιτισμού και Ισότητας κα Γεωργία Μηλάκη και από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ηρακλείου κα Ρένα Παπαδάκη.
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος MÖTZ.
Χορηγοί: Όμιλος ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε., HARAKI, Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς,
CRETAN PALLIATIVE CARE και εταιρία HÖRMANN.
Εμπνεύστριες: Anni Jaglitsch & Ροσβίτα Μπαντουβά.

Post
Παράδοση Κυριακή 26.10.2025

Άγιος Δημήτριος. Το μαρτύριο του και το θαυματουργό μύρο του

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 260 μ.Χ. και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Αυτοκράτορας ήταν τότε ο Διοκλητιανός και Τετράρχης στην Μακεδονία και σε ολόκληρη την ανατολή, ο Γ

Post
Παράδοση Τετάρτη 15.10.2025

Αυλαία για το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2025 – Ένα ταξίδι θεάτρου, έμπνευσης και δημιουργίας

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2025, επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά τον ρόλο του ως ζωντανό κύτταρο δημιουργίας και θεατρικού διαλόγου, φιλοξενώντας παραστάσεις, δράσεις και σεμινάρια που ανέδειξαν τη

Post
Παράδοση Τρίτη 14.10.2025

Στο Ηράκλειο η έκθεση «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας»

Η έκθεση με τίτλο «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας» που οργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων, σε συνε