Image
Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 19:34 Βλέπω/Ακούω

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Μετά από 250 performances σε 12 διαφορετικούς σκηνικούς χώρους και 1300 νέους καλλιτέχνες, το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία πραγματοποιείται για 12η χρονιά στην Αμαξοστοιχία- Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.
Από την Κυριακή 19 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, δεκάδες νέες ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά) δημιουργούν πρωτότυπα καινοτομικά projects σύντομης διάρκειας (10-30 λεπτών) και τα παρουσιάζουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαπενθήμερο σε όλους τους χώρους της καλλιτεχνικής Αμαξοστοιχίας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Το πολυμορφικό Φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ», που ξεκίνησε την πορεία του το 2011, με στόχο να προσφέρει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, αποτελεί πλέον θεσμό της πόλης και έχει γεννήσει και το sub-festival σύγχρονου χορού Compartments Dance Project, που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο.
Η Τατιάνα Λύγαρη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, σημειώνει:
«Στη φετινή διοργάνωση οι καλλιτέχνες τοποθετούνται απέναντι σε επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αναζήτηση αλλά και την πολυπλοκότητα της ατομικής ταυτότητας και του αυτοπροσδιορισμού, τη θέση της γυναίκας για τη διεκδίκηση ισότητας και δικαιοσύνης, τη διερεύνηση των εννοιών της επιλογής, του φόβου, της ελευθερίας και της συλλογικής δύναμης, την προσέγγιση του «άλλου», το ταξίδι της απομάκρυνσης από τη μητρική φιγούρα προς μία αυτό-ανάπτυξη και αυτοτέλεια, τη μεταφυσική διαδρομή από τη ζωή στο άπειρο αλλά και την έννοια του παιχνιδιού και τη θέση που πρέπει να έχει στην ενήλικη ζωή του ανθρώπου».
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τατιάνα Λύγαρη
Υπεύθυνος καλλιτεχνικών ομάδων: Ευθύμης Χρήστου
Υπεύθυνος κοινού: Βασίλης Ψυλλάς
Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου
Video – Μοντάζ: Γιώργος Χαρίσης
Επικοινωνία: ArtsPR

PERFORMANCES
Όλες οι performances παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 19.00 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές 15νθήμερο (19/5- 2/6/2024).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances της κάθε ημέρας από 18.30 στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
τηλ. γραφείου παραγωγής 210 9237076, τηλ. θεάτρου 210 5298922
theater@totrenostorouf.gr

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Δωρεάν πάρκινγκ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 22.04.2026

Συνάντηση Φλωρίδη – Κοβέσι στο υπουργείο Δικαιοσύνης για δικογραφίες πολιτικών προσώπων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρας Κοβέσι, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και πραγματοπ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 22.04.2026

24ωρη πανελλαδική απεργία στα πλοία την Πρωτομαγιά

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων προχωρούν οι ναυτεργάτες την Παρασκευή 1η Μαΐου 2026, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 22.04.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 22/4/26

Στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμεν