Image
Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 19:22 Ειδήσεις

Με επιτυχία η εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης που οργάνωσε η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο (vid, pics)

Με επιτυχία η εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης που οργάνωσε η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης στο πάρκο ΓεωργΙάδη στο Ηράκλειο σήμερα 15/5/2024.

Δείτε το βίντεο: 
youtu.be/rf19eWxKw1Y


Στ. Αρναουτάκης:
«Οι νέοι να εκφράσετε την άποψη σας με την ψήφο σας στις ευρωεκλογές» 

«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης για την ημέρα της Ευρώπης και ενόψει των ευρωεκλογών και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν και στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης και τους εκπαιδευτικούς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην εκδήλωση για την προώθηση της μέρας της Ευρώπης, που οργάνωσε η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης στο πάρκο Γεωργάδη στο Ηράκλειο.
«Πρέπει να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή ιδέα. Πριν από 74 χρόνια ξεκίνησε η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια τα οφέλη που έχουμε για τη χώρα μας σε όλους τους τομείς. Η ευαισθητοποίηση των νέων είναι σημαντική, η νέα γενιά να πάρει τις τύχες της στα χέρια της για να μπορούμε να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να την κάνουμε πιο δυνατή και ανταγωνιστική απέναντι στην Αμερική αλλά και απέναντι στην Κίνα. Συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία», σημείωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα Ε.Ε. μέσα από την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αποσκοπούν στην ανάδειξη των αξιών της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, στο ρόλο των θεσμικών οργάνων και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και στην παρουσίαση των βασικών ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης στο πλαίσιο της εκδήλωσης και μετά την απόδοση των αναμνηστικών και βραβείων σε μαθητές σχολείων που υλοποίησαν
προγράμματα, «πάμε χέρι - χέρι με τη νεολαία μας» στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει διαμορφωθεί μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και των εκπαιδευτικών φορέων και κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν την άποψή τους με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές.

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η Ευρώπη είναι για τους ανθρώπους. Είναι για τις ανθρώπινες κοινότητες. Και είναι για να θέσουμε αυτή την μεγάλη και σύνθετη κοινότητα των ανθρώπων σε τροχιά ειρήνης και ευημερίας. Φαίνεται ότι οι νέοι, αυτό το παίρνουν επάνω τους»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης για την «Ημέρα της Ευρώπης 2024» στο πάρκο Γεωργιάδη συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου υποδέχθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Μανόλης Καρτσωνάκης, με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να βλέπει από κοντά τα περίπτερα ενημέρωσης που είχαν στήσει τα «Σχολεία – Πρέσβεις» της Κρήτης, να συνομιλεί με μαθήτριες και μαθητές και να «ψηφίζει» στο «εκλογικό κέντρο» που είχε στηθεί στο πάρκο. Εκφράζοντας την χαρά που βλέπει αυτή την κινητοποίηση των μαθητών για την Ευρώπη, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε: «Είναι μια μέρα αισιοδοξίας για την Ευρώπη, με τα παιδιά μας, με τους μαθητές εδώ στο πάρκο Γεωργιάδη. Είναι μια εκδήλωση για την οποία θέλω να συγχαρώ την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης, που βλέπουμε ότι βρίσκει έδαφος. Και ίσως μάλιστα οι νέοι μας να είναι ήδη ευαίσθητοι σε αυτό. Και αυτό θα είναι και το καλό μήνυμα. Περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη Ευρώπη. Το μήνυμα είναι ότι η Ευρώπη είναι για τους ανθρώπους, είναι για τις ανθρώπινες κοινότητες και είναι για να θέσουμε αυτή την μεγάλη και σύνθετη κοινότητα των ανθρώπων, σε μια τροχιά ειρήνης και ευημερίας. Φαίνεται ότι οι νέοι αυτό το παίρνουν επάνω τους και αυτό είναι το μήνυμα για την επόμενη μέρα. Βεβαίως πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Θα είναι ένα καλό μήνυμα από τις εκλογές αυτές εάν οι νέες ηλικίες, όπως φαίνεται, βρεθούν στην κάλπη ακόμα περισσότερο Διότι το μέλλον ανήκει στους νέους και το μέλλον της Ευρώπης θα χαραχθεί από τους νέους ανθρώπους. Άρα λοιπόν, και οι νέοι στην χώρα μας θα πρέπει να είναι μπροστάρηδες σε αυτήν την προσπάθεια.».

Επίσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκαναν τις απονομές των βραβείων διαγωνισμού που είχε προηγηθεί, στον οποίο ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Έπαινος δόθηκε στο 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, με συναυλία μαθητριών και μαθητών από το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου.Πηγή: poo.gr
Post
Ειδήσεις Δευτέρα 20.05.2024

Opinion Poll: Κλειδί το ποσοστό των αναποφάσιστων – Ποια η δυναμική των κομμάτων – Που θα κυμανθεί η αποχή

Μια προσέγγιση των επιδόσεων των κομμάτων και του συσχετισμού δυνάμεων ενόψει των ευρωεκλογών επιχειρεί η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24. Σύμφωνα, λοιπόν με τη νέα δημοσ

Post
Ειδήσεις Κυριακή 19.05.2024

Νίκη Κεραμέως: 12.000 επιστολικές ψήφοι έχουν φτάσει ως τώρα στις κάλπες

Οι ευρωεκλογές μπορεί να είναι στις 9 Ιουνίου, όμως οι φάκελοι με τις επιστολικές ψήφους έχουν αρχίσει να φτάνουν στο υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως. Η συμμετοχή στις εκλογές με επι

Post
Ειδήσεις Σάββατο 18.05.2024

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 24 Μαΐου

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Ε