Image
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 12:00 Βλέπω/Ακούω Νομός: Χανίων

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου

Επί τόπου δράση αυτοψίας, με σκοπό τη διερεύνηση προτεινόμενου έργου ενέργειας σε θέσεις των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου, πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.
Η εν λόγω μελέτη, η οποία εξετάζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε έξι (6) περιοχές Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 288MW, στους Δήμους Κισσάμου, Σφακίων, Αποκορώνου και Καντάνου Σελινού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ».
Στην αυτοψία συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Γιάννης Μανούσακας, Χρύσα Χαριτάκη και Αλέκος Μαρίνακης, οι Αντιδήμαρχοι Καντάνου Σελίνου Νίκος Φιωτοδημητράκης και Αντώνης Καστρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μακράκης, ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Κισσάμου Κώστας Κουκουράκης, εκπρόσωπος του ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης εξέτασαν επί τόπου τις περιβαλλοντικές πτυχές του έργου και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των φορέων των περιοχών μελέτης. Αντίστοιχη δράση αυτοψίας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και όσον αφορά στις περιοχές των δήμων Σφακίων και Αποκορώνου.

 

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 15.10.2026

Τα κλειστά ελαιουργία απασχολούν τους παραγωγούς (vid)

Τα κλειστά ελαιουργία που μπορεί να πλησιάσουν τα 15 απασχολούν τους ελαιοπαραγωγούς κατά την φετινή χρονιά και σε αυτά αναφέρεται ο πρόεδρος μιλώντας στο poo.gr. Ο ίδιος αναφέρεται στα κυριότερα ζητή

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 15.10.2026

Σημαντικά συμπεράσματα στην ημερίδα του ΣΕΔΗΚ για το ελαιόλαδο (vid)

Σημαντικά συμπεράσματα βγήκαν από την ημερίδα του ΣΕΔΗΚ για το ελαιόλαδο, με θέμα: "Ο ρόλος της Πολιτιστικής και Υγιεινής Αξίας του Κρητικού Ελαιολάδου στην προώθηση της διάθεσης και του ελαιοτο

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 15.10.2026

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου: Πανελλαδική Κινητοποίηση ΠΟΚΔΙΣ για το μέλλον των Σχολικών Κυλικείων

Η ΠΟΚΔΙΣ διεκδικεί! Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ώρα 14:00 μ.μ. με ομόφωνη απόφαση , τα Σωματεία Σχολικών Κυλικείων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και διε