Image
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 12:00 Βλέπω/Ακούω Νομός: Χανίων

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου

Επί τόπου δράση αυτοψίας, με σκοπό τη διερεύνηση προτεινόμενου έργου ενέργειας σε θέσεις των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου, πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.
Η εν λόγω μελέτη, η οποία εξετάζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε έξι (6) περιοχές Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 288MW, στους Δήμους Κισσάμου, Σφακίων, Αποκορώνου και Καντάνου Σελινού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ».
Στην αυτοψία συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Γιάννης Μανούσακας, Χρύσα Χαριτάκη και Αλέκος Μαρίνακης, οι Αντιδήμαρχοι Καντάνου Σελίνου Νίκος Φιωτοδημητράκης και Αντώνης Καστρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μακράκης, ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Κισσάμου Κώστας Κουκουράκης, εκπρόσωπος του ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης εξέτασαν επί τόπου τις περιβαλλοντικές πτυχές του έργου και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των φορέων των περιοχών μελέτης. Αντίστοιχη δράση αυτοψίας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και όσον αφορά στις περιοχές των δήμων Σφακίων και Αποκορώνου.

 

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 05.09.2026

Συνετρίβη Phantom κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week 2026 στην Τανάγρα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (05/09/2026) στην Τανάγρα, όταν αεροσκάφος τύπου Phantom συνετρίβη κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week 2026. Το αεροσκάφος κατέπεσε στον διάδρομο απογεί

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 05.09.2026

Ο Φύλαξ μας μαθαίνει την αξία της φροντίδας και της προστασίας των ζώων

Ένας νέος ήρωας έρχεται για να μιλήσει στα παιδιά για την αγάπη, τη φροντίδα, τον σεβασμό και την προστασία των ζώων. Ο λόγος για τον Φύλακα, τον σκύλο που αγαπά όλα τα ζώα και πιστεύει πως κάθε ζωή α

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 05.09.2026

90ή ΔΕΘ: Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες, Τιμώμενη Χώρα Ιαπωνία

Με περισσότερους από 1.000 εκθέτες, Τιμώμενη Χώρα την Ιαπωνία, 25 συμμετέχουσες χώρες, 11 θεματικές ενότητες, έκθεση-αφιέρωμα για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την πρώτη διοργάνωση του 1926 και ένα π