Image
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 09:32 Πολιτική

Ευρωψηφοδελτιο ΝΔ: Μπελέρης, Αυτιάς και Δήμας οι δημοφιλέστεροι – Ξεκινα περιοδείες ο Μητσοτάκης

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα των χθεσινών δημοσκοπήσεων καθώς θεωρεί ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη της έφερε ήδη σοβαρά οφέλη αν και στην δημοσκόπηση της Metron Analisys η ΝΔ εμφανίζεται στην εκτίμηση ψήφου να έχει μία αύξηση 0,90 % σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

 Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πάντως ότι με τις κινήσεις που θα κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα και την προβολή της υποψηφιότητας Μπελέρη τα πράγματα θα αλλάξουν σημαντικά και ο Κυριάκος Βελόπουλος θα υποστεί μία σημαντική ήττα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση μετράει τη δυναμική των γαλάζιων υποψηφίων έδειξαν τον Φρέντι Μπελέρη να είναι πρώτος με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά να ακολουθεί, ενώ πολύ κοντά είναι ο Πύρρος Δήμας.

Ιδιαίτερα καλά φαίνεται να πηγαίνει η Ελίζα Βόζεμπεργκ αλλά και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

 Πολλοί θεωρούν ότι καλά θα πάει και η Ελεωνόρα Μελέτη για την οποία ωστόσο χθες υπήρξαν φήμες στην δημοσιογραφική πιάτσα ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα για παλαιότερες αναρτήσεις της αλλά και για τον δηλωμένο θαυμασμό της σε παλαιότερο χρόνο στον Ηλία Κασσιδιάρη.

Εντωμεταξύ ο Πρωθυπουργός ξεκινάει σήμερα τις περιοδείες με πρώτο σταθμό την Μυτιλήνη, ένα νησί που έχει δεχτεί στο παρελθόν μεγάλο μεταναστευτικό βάρος.

Εκεί θα παραστεί σε εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, ενώ θα μιλήσει και σε πολίτες στη Μυτιλήνη.

«Σταθερότητα και ισχυρή ψήφος στη Ν.Δ. για να διεκδικήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεγαλύτερη δύναμη τα εθνικά δίκαια στην Ε.Ε.» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος θα εστιάσει στη θετική ατζέντα της κυβέρνησης, στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στις δράσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, σε ένα νησί που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος.

Στην Πειραιώς έχουν καταστρώσει ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα γυρίσει όλη την επικράτεια, με έμφαση όμως στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα βρεθεί πολλές φορές ως τις 9 Ιουνίου.

Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» για τη Ν.Δ., η οποία καταγράφει σημαντικές διαρροές προς τα δεξιά της, και κυρίως προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, αν και ήδη θεωρούν ότι έχουν πετύχει μία μικρή νίκη με την αύξηση των ποσοστών της ΝΔ και την μείωση της Ελληνικής Λύσης.

Οι πληροφορίες λένε ότι πρωτοκλασσάτοι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη με εκτόπισμα στο δεξιό ακροατήριο θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στην Βόρεια Ελλάδα.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης θα βρεθούν στην Κεντρική Μακεδονία ενώ στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα βρεθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Στην πρώτη γραμμή αναμένεται να βρεθεί και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

madata.gr

Post
Πολιτική Παρασκευή 02.10.2026

ΥΠΕΘΟΟ – ΥΠΕΣ – ΥΜΕ- ΥΠΕΝ - ΥΠΑΝ - ΑΑΔΕ: Νέες προθεσμίες προσαρμογής για το σύστημα εισροών-εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών

Με κοινή Απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης και της Α

Post
Πολιτική Παρασκευή 02.10.2026

Β. Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν 13 σημαντικά λιμενικά έργα ύψους 78,4 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα»

Την ολοκλήρωση 13 σημαντικών έργων αναβάθμισης λιμενικών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 78,4 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας. Τα έργα, που

Post
Πολιτική Παρασκευή 02.10.2026

Χάρης Μαμουλάκης: Ως πότε τα παιδιά στο δήμο Μινώα Πεδιάδος θα κάνουν μάθημα σε κοντέινερ;

Επανέρχεται και φέρνει ξανά στη Βουλή την απαράδεκτη κατάσταση όπου εκατοντάδες παιδιά στο δήμο Μινώα Πεδιάδος εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ πέντε χρόνια μετά τον σεισμό της 27ηςΣεπτεμβρί