Image
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 08:55 Αθλητικά

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 20/4 στην Πύλη Σαμπιονάρα στο Κουμ Καπί

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά ξεκίνησε το Σάββατο με τα γήπεδα στον Αη Γιάννη να παίρνουν ζωή από τις φωνές των μαθητών του νομού συμμετέχοντας στο τουρνουά ποδοσφαίρου.
Με σύνθημα «Κόντρα στο ρεύμα με το κεφάλι ψηλά, σκέψου δράσε ζήσε χωρίς ναρκωτικά» ο Πάνος Αλαφογιάννης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ συζήτησε με τους μαθητές για την αρνητική επίδραση των ναρκωτικών στη ζωή των νέων, στις αιτίες που κάποιος νέος ξεκινάει τη χρήση. Επιπλέον, σαφές έγινε πως οι μαθητές δεν θα έπρεπε να διαχωρίζουν τα ναρκωτικά σε «σκληρά και μαλακά». «Όποια ουσία και αν επιλέξει κανείς, στόχος είναι να μη νιώθει στις πραγματικές τους διαστάσεις την απόγνωση, τη μοναξιά, το κενό, την ανασφάλεια. Δεν υπάρχουν «σκληρές» και «μαλακές» επιπτώσεις από τη χρήση ουσιών. Κάθε ναρκωτική ουσία, ανεξάρτητα από τον τρόπο που δρα στον οργανισμό, χρησιμοποιείται για να διαμεσολαβήσει στις σχέσεις ανάμεσα στον άνθρωπο και τους γύρω του, για να μετασχηματίσει έστω και προσωρινά την πραγματικότητα που βιώνει το άτομο» εξήγησε ο ομιλητής.
Οι ομάδες αγωνίστηκαν και οι νικητήριες ομάδες θα βραβευτούν το Σάββατο 20 Απριλίου στην Πύλη Σαμπιονάρα στο Κουμ Καπί, που θα λάβει χώρα το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ με τον χώρο να είναι ανοικτό από τις 7 μ.μ. Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα» οι μαθητές μας φωνάζουν για κάθε αδικία που τους πνίγει!
Καλούμε κάθε μαθητή και μαθήτρια που ασφυκτιά από τη σαπίλα αυτού του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος που αντιμετωπίζει τη ζωή και το μέλλον μας ως κόστος, να έρθει στο μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Το θέμα της κεντρικής συζήτησης θα είναι «πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο» με ομιλήτρια τη Φαίδρα Κυριαζοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ που θα αναφερθεί στις αδικίες που βιώνουμε αυτή τη στιγμή οι νέοι και πως θα καταφέρουμε να χτίσουμε το μέλλον μας οργανωμένα. Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση από τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που έχουν συμπληρώσει οι μαθητές στα Χανιά.
Το πρόγραμμα, στη συνέχεια, περιλαμβάνει μουσικό αυτοσχεδιασμό από ερασιτεχνικά μαθητικά σχήματα, και τέλος θα παίξει το συγκρότημα “Εναλλασσόμενη Τάση”.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει στέκι για τη δημιουργία αντιφασιστικού, αντιπολεμικού graffiti, έκθεση με θέμα «ο νέος επαναστάτης του σήμερα», ταβέρνα, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.»

Post
Αθλητικά Τετάρτη 22.05.2024

Αβέβαιο το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων – Πρόταση να επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα

Το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αβέβαιο και σύμφωνα με μία πρόταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η Ελλάδα μπορεί να είναι η λύση. Φέτος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι, το 2

Post
Αθλητικά Τετάρτη 22.05.2024

«ATHLOS RACE 2024» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Όλα είναι έτοιμα για ένα ακόμα δυνατό ποδηλατικό γεγονός στο νησί μας! «ATHLOS RACE 2024» στην περιοχή Κεράσια Ηρακλείου! Ένας Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου για μικρές και μεγάλες κατηγορίε

Post
Αθλητικά Δευτέρα 20.05.2024

ΠΑΟΚ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τυχαία τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον συνεχάρη για το πρωτάθλημα

Μετά από έξι χρόνια, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην κορυφή της Super League 1 και κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημά του με προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος είχε μετά το “γλέντι” και μία συνά