Image
Τετάρτη 03 Απριλίου 2024 09:42 Βλέπω/Ακούω

Νέο μέτωπο υπουργείου Παιδείας - εκπαιδευτικών: Ποινές και πρόστιμα σε όσους αρνούνται την αξιολόγηση

Μετά τα ατελείωτα δικαστήρια και τις αγωγές, που έχει καταθέσει το υπουργείο Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών για το θέμα της αξιολόγησης, τώρα προχωρά και σε απειλές ότι θα επιβάλλει ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε όσους δεν υπακούσουν τον νόμο.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στους συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) οι οποίοι είχαν συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή. Η κυρία Μακρή ξεκαθάρισε στους δασκάλους ότι εφόσον δεν υπακούσουν στο νόμο το υπουργείο θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα παρεκκλίνουμε από την αξιολόγηση γιατί είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί.

 Έχουμε ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς, με εγκύκλιο, για τις δικαστικές αποφάσεις και δεν ισχύουν οι φήμες ότι καλύπτονται από την απεργία αποχή της ΔΟΕ. Υπάρχουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων για το θέμα αυτό και θα ακολουθήσουμε τη νομοθεσία σχετικά με τις ποινές. Μην πει κάποιος ότι δεν ήξερε. Τα διοικητικά στελέχη οφείλουν να ακολουθήσουν τη νομοθεσία. Το υπουργείο Παιδείας θα εφαρμόσει τις χρηματικές ποινές. Ελπίζουμε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να λάβουμε μέτρα».

Η αντίδραση από τη ΔΟΕ
Από την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία αποφάσισε νέα απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους/τις λειτουργούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «να συνεχίσουν να πορεύονται τον δρόμο του αγώνα, με βάση τον αγωνιστικό του σχεδιασμό που οργανώνεται και ανακοινώνεται βήμα-βήμα, μέχρι να αναγκάσουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει όλα τα αντιδραστικά νομοθετήματα και να δεχθεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, για τη θωράκιση του δημόσιου σχολείου».

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ «η πολύ μεγάλη, συμμετοχή τους και στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων σε όλη τη χώρα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε επίπεδα μαζικότητας που είχαν δεκαετίες να παρατηρηθούν, αντικατοπτρίζει την αντίδραση του κλάδου και τη σθεναρή στάση του απέναντι στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» που επιχειρεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. «δια πυρός και σιδήρου», με επανειλημμένες δικαστικές προσφυγές και διαρκείς πιέσεις και απειλές για επιβολή ποινών.

Η Ολομέλεια των Προέδρων αποφάσισε την προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής από τις εξωδιδακτικές διαδικασίες της αξιολόγησης η οποία σε συνδυασμό με τις, ήδη, προκηρυγμένες στάσεις εργασίας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση διδασκαλιών των εκπαιδευτικών από αξιολογητές θα αποτελέσουν το πλαίσιο κάλυψης των συναδέλφων ώστε να μην υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας προχωρά άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας – αποχής την οποία και θα επιδώσει στην πολιτική ηγεσία κατά την αυριανή (σημερινή) συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 20.04.2024

Youth Pass: Μέχρι πότε θα λάβουν τις κάρτες οι δικαιούχοι

Από την 1η Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το Youth Pass, της οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ σε νέους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει είτε το 18ο έτος, είτε το 19ο έτος της ηλικί

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 20.04.2024

Εορταστικό ωράριο του Πάσχα: Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις από τους Εμπορικούς Συλλόγους για το εορταστικό ωράριο του Πάσχα και μαζί ανακοινώθηκε και η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 20.04.2024

Πάσχα: Ακόμη και στα 14 ευρώ το κιλό η τιμή του αρνιού

Λίγες ημέρες από το Πάσχα και οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν την έρευνα τους για το αρνί και το κατσίκι. Από νωρίς έχουν ξεκινήσει πολλοί καταναλωτές την έρευνα αγοράς για το παραδοσιακ