Image
Δευτέρα 01 Απριλίου 2024 15:53 Ειδήσεις

Νίκος Παπανδρέου: Η υποστήριξη της βιώσιμης γεωργίας και της καινοτομίας στον τομέα της αλιείας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με αλιείς στην Ανέζα Άρτας και σε παραγωγικές μονάδες υδατοκαλλιεργειών με εξαγωγική δραστηριότητα στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και με απασχόληση πολλών εργαζομένων από την τοπική κοινωνία
Μετά τη συνάντηση με τους αλιείς ο κ. Παπανδρέου τόνισε:
«Η συνάντησή μου με μικρούς αλιείς ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία να ακούσω από πρώτο χέρι τις ανησυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Κατανόησα πλήρως τη σημασία που έχει για αυτούς η διατήρηση της αλιευτικής δραστηριότητας για να μπορούν να συντηρούν τις οικογένειές τους. Οι αλιείς μας αντιμετωπίζουν πραγματικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών που επιβάλλονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, την αύξηση του κόστους λειτουργίας και την ανταγωνιστικότητα από μεγάλες αλιευτικές εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκα απέναντί τους να εργαστώ σκληρά για την προάσπιση των συμφερόντων των μικρών αλιέων χελιού στον Αμβρακικό κόλπο και να διασφαλίσω ότι οι φωνές τους θα ακουστούν στα επίπεδα λήψης αποφάσεων. Είναι κρίσιμο για την τοπική οικονομία να διατηρήσουμε έναν δυναμικό και βιώσιμο αλιευτικό τομέα, που να προσφέρει στους αλιείς μας δίκαιο εισόδημα και να συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου.»
Στη συνέχεια μετά την επίσκεψή του σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή της Άρτας, όπου παράγονται χαβιάρι και καπνιστό χέλι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι εντυπωσιάστηκε από το επίπεδο της τεχνογνωσίας και την προσήλωση στην ποιότητα που διέπουν αυτές τις μονάδες παραγωγής. Η διαδικασία παραγωγής του χαβιαριού και του καπνιστού χελιού απαιτεί ακρίβεια, εξειδίκευση αλλά και σεβασμό προς το περιβάλλον και οι επιχειρηματίες αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις μονάδες επιδεικνύουν εξαιρετική δεξιοτεχνία και αφοσίωση προς αυτούς τους στόχους. Επίσης, ενθουσιάστηκε από το γεγονός ότι αυτές οι επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που ανταγωνίζεται επιτυχώς στις διεθνείς αγορές. Οι εξαγωγές τους δεν εξυπηρετούν μόνο την τοπική οικονομία, αλλά συμβάλλουν επίσης στην προβολή της Ελλάδας στον κόσμο. Σκοπεύει δήλωσε ο κ. Παπανδρέου να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα ενισχύσει και θα προωθήσει την ανάπτυξη του αγροτικού κλάδου και της εξαγωγικής δραστηριότητας στην περιοχή της Άρτας. Είναι προφανές ότι η υποστήριξη της βιώσιμης γεωργίας και της καινοτομίας στον τομέα της αλιείας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 12.08.2026

ΕΕ: Δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κολομβία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέσμευσε δύο εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Κολομβίας, η οποία επλήγη από ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. &laqu

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 10.08.2026

Ο Γ. Αυτιάς ζητά έλεγχο σε αγορές ακινήτων από τρίτες χώρες σε διασυνοριακές περιοχές

Με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, ρωτά πως και με ποιον τρόπο η Κομισιόν, σε συνεργασία με τις αρμόδιε

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 05.08.2026

Κάγια Κάλλας σε Γ. Μανιάτη για «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών»

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της Ε.Ε στέλνει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,