Image
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 22:10 Πολιτική

Επετειακή αναφορά και ενός λεπτού σιγή από τη Βουλή των Ελλήνων στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών

Ενός λεπτού σιγή τήρησε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, πριν από έναν χρόνο.

Η επετειακή αναφορά έγινε από τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης, Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε από το σώμα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Ξεκινώντας τη δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι «συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ως Εθνική Αντιπροσωπεία πενθούμε, όπως πενθεί όλη η Ελλάδα, όλος ο ελληνισμός. Θρηνούμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας, που έχασαν τη ζωή τους αδόκητα και τόσο άδικα», προσθέτοντας πως «η σημερινή μέρα μας υπενθυμίζει τον όρκο που δώσαμε ως Βουλευτές και τη δέσμευση που αναλάβαμε ως εθνική αντιπροσωπεία λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα. Δέσμευση για διάγνωση, απόδοση ευθύνης και διόρθωση των διαχρονικών παθογενειών».

«Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά το χρέος μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως, να υπάρξει ταχύτερη και αντικειμενική κρίση. Οφείλουμε όμως να αφήσουμε απερίσπαστη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας, που χάθηκαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα» κατέληξε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής.


Post
Πολιτική Τρίτη 29.09.2026

Μητσοτάκης από τον Ασπρόπυργο: Νέες και σύγχρονες σχολικές υποδομές σε όλη τη χώρα

Στο νέο, σύγχρονο και βιοκλιματικό κτήριο του 4ου Γυμνασίου Ασπροπύργου στεγάζεται πλέον η σχολική κοινότητα, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον μάθησης κα

Post
Πολιτική Τρίτη 29.09.2026

Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχει κόψει τους δεσμούς με την κοινωνία. Θετική ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα του»

Το τρίπτυχο παρεμβάσεωνπου έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα, με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, μηχανισμό επιστροφής στους καταναλ

Post
Πολιτική Τρίτη 29.09.2026

Μαμουλάκης: ΟΣΔΕ 2026 – myAGRO: Ένα νέο φιάσκο;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι στρεμματικής ενίσχυσης για το 2026 καθώς το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ, το myAGRO, δεν είναι παραγωγικά λειτουργικό με την πιθανότητα πληρωμής της πρώτης δόσης