Image
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 23:18 Πολιτική

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων: «Η επικράτηση του Διεθνούς Δικαίου είναι η μόνη μορφή πολιτισμένης συμβίωσης των λαών»

Την χάραξη κοινής γραμμής για τη πιστή τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και τη διατήρηση της στενής συνεργασίας Ελλάδας-Αρμενίας, τόνισαν σε συνάντηση τους στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με την Α.Ε. Πρωθυπουργό της Αρμενίας, κ. Νikol Pashinyan.
«Είμαστε δύο χώρες, που έχουν δεχθεί πλήγματα από κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Συνεργαζόμαστε ωστόσο και διμερώς και στο διεθνή στίβο για την επικράτηση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, που είναι η μόνη μορφή πολιτισμένης συμβίωσης των λαών» είπε αρχικά ο Κ. Τασούλας, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναφορά συνδέοντας την Ελλάδα, με την Αρμενία θυμίζοντας μυθολογικά το μαρτύριο του Προμηθέα, ο οποίος είχε δεθεί στον Καύκασο μέχρι να τον ελευθερώσει ο Ηρακλής:

«Σήμερα δεν υπάρχει Ηρακλής και το Διεθνές Δίκαιο δεν έχει ακόμη τη δύναμη του Ηρακλέους. Αλλά με υπομονή και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στον σύγχρονο Ηρακλή, είμαι βέβαιος πως και η Αρμενία και η Ελλάδα και όλος ο πολιτισμένος κόσμος κάποια στιγμή θα πειστεί, ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε σε αυτή τη γη, που τόσο έχουμε ταλαιπωρήσει με τη συμπεριφορά μας, ο μόνος τρόπος είναι ακριβώς η συνεργασία και η επικράτηση του δικαίου και σχέσεις υποδειγματικές, όπως ιστορικά φωτίζουν τις δύο μας χώρες» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Από τη πλευρά του, ο Α.Ε. Πρωθυπουργός της Αρμενίας, κ. Νikol Pashinyan , ευχαρίστησε τον Κ. Τασούλα για τα θερμά του λόγια και πρόσθεσε με νόημα: «Πράγματι, σε αυτόν τον σύνθετο κόσμο που ζούμε είναι σημαντικό τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες να προασπίζονται»

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, στον κ. Nikol Pashinyan λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα χρυσό νόμισμα από την Ελληνική Επανάσταση κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που επάξια το δίνω στον αρμενικό λαό μέσω των δικών σας χεριών».
Τον Αρμένιο Πρωθυπουργό Nikol Pashinyan, συνόδευαν οι Artur Martirosyan , υφυπουργός Παιδείας, Επιστήμης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Hayk Konjoryan, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Αρμενίας-Ελλάδας, Paruyr Hovhannisyan, Υφυπουργός Εξωτερικών, Tigran Mkrtchyan, πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Αθήνα, Nazeli Baghdasaryan, εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού της Αρμενίας. Από την Βουλή των Ελλήνων στην συνάντηση συμμετείχαν, οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Αρμενίας κύριος Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κύριος Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κύριος Βασίλειος Μπαγιώκος, ο διπλωματικός σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης κύριος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ερεβάν κύριος Χρήστος Σοφιανόπουλος.
Μετά από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο κ. Nikol Pashinyan, συμμετείχε στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών.

Post
Πολιτική Πέμπτη 18.04.2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια καίει τους πολίτες

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega. Στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με την δημοσκ

Post
Πολιτική Πέμπτη 18.04.2024

Αυγενάκης προς κόμματα: Αποδείξτε με πράξεις ότι στηρίζετε τους αγρότες προωθώντας τις αλλαγές στην ΚΑΠ

Προ των ευθυνών τους απέναντι στο σύνολο των αγροτών της χώρας, έθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια τη

Post
Πολιτική Πέμπτη 18.04.2024

Γιώργος Τσίπρας: Καρφιά για τη «βάπτιση» Κασσελάκη – «Θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

«Θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους», τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας αναφερόμεν