Image
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 13:18 Πολιτική

Συνάντηση των ΥπΑΑΤ Ελλάδας – Γαλλίας Λευτέρη Αυγενάκη- Μarc Fesneau

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Marc Fesneau.
Μετά τις χθεσινές συναντήσεις στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας του ΕΛΚ, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, καθώς και των 9 ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, που έλαβε χώρα με ελληνική πρωτοβουλια.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν το θέμα της αναθεώρησης της ΚΑΠ 2023-2027 τόσο σε τεχνικό όσο και σε δομικό επίπεδο, αλλά και ο συντονισμός των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για τις Συνεδριάσεις των 9 χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, που συνεχίζει τις προσπάθειες για βελτίωση της ΚΑΠ και τη στήριξη των αγροτικών ζητημάτων στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας ΥπΑΑΤ αργότερα θα μιλησει στην υπουργική ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 60 υπουργοί από όλο τον κόσμο, με θέμα την «κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις για την υγεία στην κτηνοτροφία», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Γεωργίας.

Post
Πολιτική Σάββατο 05.07.2025

Μάξιμος Σενετάκης: Με τον Χρίστο Δήμα στο Καστέλι

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα στο Ηράκλειο και την επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Καστελίου ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωσ

Post
Πολιτική Σάββατο 05.07.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπό ασφυκτική πίεση η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Tην ίδια ώρα κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση κα

Post
Πολιτική Σάββατο 05.07.2025

Β. Κικίλιας από Σάμο: «Με κάμερες drone και νέες προσλήψεις ενισχύουμε το Λιμενικό που παλεύει στο Αιγαίο»

«Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες νέων σκαφών του Λιμενικού Σώματος, νέων μέσων τελευταίας τεχνολογίας, κάμερες drone, δορυφορικές λήψεις και ό,τι άλλο ψηφιακό απαιτείται, ώστε να αν