Image
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 13:18 Πολιτική

Συνάντηση των ΥπΑΑΤ Ελλάδας – Γαλλίας Λευτέρη Αυγενάκη- Μarc Fesneau

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Marc Fesneau.
Μετά τις χθεσινές συναντήσεις στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας του ΕΛΚ, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, καθώς και των 9 ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, που έλαβε χώρα με ελληνική πρωτοβουλια.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν το θέμα της αναθεώρησης της ΚΑΠ 2023-2027 τόσο σε τεχνικό όσο και σε δομικό επίπεδο, αλλά και ο συντονισμός των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για τις Συνεδριάσεις των 9 χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, που συνεχίζει τις προσπάθειες για βελτίωση της ΚΑΠ και τη στήριξη των αγροτικών ζητημάτων στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας ΥπΑΑΤ αργότερα θα μιλησει στην υπουργική ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 60 υπουργοί από όλο τον κόσμο, με θέμα την «κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις για την υγεία στην κτηνοτροφία», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Γεωργίας.

Post
Πολιτική Τρίτη 14.04.2026

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη για την αξιοποίηση του επαγγελματικού περιγράμματος των τεχνιτών πλακιδίων και μαρμάρων

Ερώτηση προς τις Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυ

Post
Πολιτική Τρίτη 14.04.2026

Βατσινά για το φράγμα Πλατύ ποταμού: Αναμένουμε (επιτέλους) την προκήρυξη του έργου

Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπράτηση του φράγματος του Πλατύ Ποταμού, που θα φέρει τη λύση και για την λεκάνη της Μεσαράς όπου καταγράφεται σοβαρή υποβάθμιση του υδροφορέα και φαινόμενα καθίζησης λόγ

Post
Πολιτική Δευτέρα 13.04.2026

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μάγιαρ: «Μεγάλη βραδιά για την Ουγγαρία και την Ευρώπη»

Την εντυπωσιακή εκλογική νίκη του Πέτερ Μάγιαρ χαιρέτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα ως ορόσημο όχι μόνο για την Ουγγαρία αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Με α